19:21 15.07.2020

Глави МЗС України та Словаччини обговорили питання відновлення роботи аеропорту "Ужгород" і терміни укладання відповідної угоди

2 хв читати
Глави МЗС України та Словаччини обговорили питання відновлення роботи аеропорту "Ужгород" і терміни укладання відповідної угоди

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та міністр закордонних справ та європейських питань Словаччини Іван Корчок обговорили телефоном питання відновлення функціонування Міжнародного аеропорту "Ужгород" і стан роботи над проектом двосторонньої Угоди щодо регулярного авіасполучення.

Як повідомляється на сайті МЗС України, Корчок запевнив, що робота над угодою є пріоритетом для словацької сторони з огляду на попередні домовленості підписати документ під час офіційного візиту президента України Володимира Зеленського до Словаччини, який запланований на осінь.

"Україна виконала вимоги для укладання угоди та очікує від Словаччини оперативного завершення внутрішньодержавних процедур із підготовки документа до підписання", - зазначив Кулеба.

Міністри також обговорили динаміку поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні та Словаччині. "Я пропоную нам як міністрам закордонних справ докласти всіх зусиль для допомоги економікам наших держав в умовах коронавірусної кризи і прискорити підготовку міжурядової українсько-словацької комісії, яка надасть імпульс економічній взаємодії та розвитку торгівлі", - запропонував Кулеба.

Корчок зауважив, що розділяє такі пріоритети та запевнив, що словацька сторона прискорить призначення співголови Міжурядової українсько-словацької змішаної комісії з економічного, промислового і науково-технічного співробітництва.

Як повідомлялося, 10 червня Кабмін схвалив укладання угоди зі Словаччиною про роботу Міжнародного аеропорту "Ужгород". Проектом акта, зокрема, пропонується доручити міністрові інфраструктури Владиславу Криклію укласти угоду зі Словаччиною про використання її повітряного простору у зв'язку з обслуговуванням повітряного руху українським провайдером аеронавігаційного обслуговування "Украерорух" у Міжнародному аеропорту "Ужгород".

За даними МЗС України, сторони планують укласти угоду в рамках офіційного візиту Зеленського до Словаччини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА