12:24 16.07.2020

Позиція ФРН щодо "Північного потоку 2" залишається незмінною, незважаючи на заяви Помпео - представник уряду Німеччини

1 хв читати
Позиція ФРН щодо "Північного потоку 2" залишається незмінною, незважаючи на заяви Помпео - представник уряду Німеччини

Берлін узяв заяви держсекретаря США Майка Помпео з приводу нових санкцій щодо "Північного потоку 2" до відома, позиція ФРН із цього питання залишається незмінною, повідомив у четвер "Інтерфаксу" представник відомства преси та інформації уряду Німеччини.

"Ми взяли висловлювання глави МЗС США до відома. Позиція федерального уряду щодо "Північного потоку 2" була багато разів озвучена і залишається незмінною", - сказав представник відомства.

Напередодні Помпео повідомив на брифінгу, що США вирішили ввести додаткові обмежувальні заходи щодо проекту газопроводу "Північний потік 2". При цьому він не уточнював, коли саме це може статися. Помпео пояснив, що йдеться про заходи, передбачені законом CAATSA (закон "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій"). Вони торкнуться "Північного потоку 2" і частини проекту "Турецький потік".

Президент США Дональд Трамп неодноразово заявляв, що виступає проти "Північного потоку 2", зокрема він критикував ФРН за згоду на цей російський проект.

Уряд ФРН вважає "Північний потік 2" економічним проектом із політичною складовою, однією з умов його реалізації було забезпечення продовження газового транзиту через Україну, відповідна домовленість була досягнута. Представники уряду ФРН багато разів говорили, що не сприймають санкцій США і вважають їх екстериторіальними, але про конкретні заходи можливого реагування нічого не повідомляли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА