19:47 16.07.2020

Посол ЄС в Україні відзначає необхідність повної імплементації європейського законодавства у сфері інфраструктури і транспорту

2 хв читати
Посол ЄС в Україні відзначає необхідність повної імплементації європейського законодавства у сфері інфраструктури і транспорту

Посол ЄС в Україні Матті Маасікас відзначив прогрес України в євроінтеграційному напрямі та наголосив на необхідності повної імплементації законодавства ЄС у сфері інфраструктури і транспорту.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України в четвер, про це він заявив під час робочої зустрічі з главою відомства Владиславом Криклієм.

Згідно з прес-релізом, Криклій повідомив Маасікасу, що Мінінфраструктури покращує свої показники в частині імплементації законодавства ЄС і виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

"Євроінтеграція - наша головна ціль. Ми активно співпрацюємо з народними депутатами, щоб законопроект про внутрішні водні шляхи, який дає старт реформі річкових перевезень в Україні та позитивно оцінюється європейською стороною, був ухвалений найближчим часом. Також для нас важливо схвалити розроблений Мінінфраструктури закон про мультимодальні перевезення. Але першочергово депутатський корпус має розглянути законопроект про залізничний транспорт, який не лише імплементує законодавство ЄС, а є ключовим для реформування залізниці", - наводить слова міністра інфраструктури прес-служба відомства.

Криклій також зазначив, що Україна дуже розраховує на якнайшвидше підписання Угоди про спільний авіаційний простір і зі свого боку виконала всі необхідні вимоги для цього.

За його словами, українська сторона також звернулася до Єврокомісії з метою вирішення ситуації, яка склалася між Україною та Польщею щодо дозволів на автоперевезення.

"На момент підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС квота дозволів становила 200 тис. на рік. Останніми роками вона була зменшена польською стороною до 160 тис., що суперечить умовам цієї угоди", - сказав він.

Сторони обговорили, зокрема, фінансування важливих інфраструктурних проектів у сфері дорожнього господарства та морського транспорту для зовнішньої допомоги соціально-економічному розвитку українських регіонів Приазов'я. Це проекти підвищення пропускної спроможності та електрифікації залізниці Запоріжжя-Маріуполь, капітальний ремонт автомобільної дороги М-14 на ділянці Херсон-Маріуполь і концесія морського порту "Бердянськ". Окрім бердянського порту, серед перших успішних концесійних проектів, які нині активно готують, у релізі зазначена концесія Морського торговельного порту "Чорноморськ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА