10:35 20.07.2020

Зеленський: Держава і правоохоронці мають зробити все, щоб українці і світ побачили справжніх убивць Шеремета, а згодом організаторів і замовників

2 хв читати
Зеленський: Держава і правоохоронці мають зробити все, щоб українці і світ побачили справжніх убивць Шеремета, а згодом організаторів і замовників

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що держава і правоохоронні органи мають зробити все, щоб українці та цивілізований світ побачили в суді справжніх убивць журналіста Павла Шеремета, а згодом - організаторів і замовників цього злочину.

"Сьогодні четверта річниця з дня вбивства Павла Шеремета. У Білорусі, Росії та України він стояв за цінності демократії, права та свободи людини. Насамперед - за право громадянина на вільну думку та слово. Та за обов'язок влади бути чесною, прозорою й відповідальною перед громадянами. У нього ніколи не змогли б відібрати свободу, тому замовники вирішили відібрати життя. Його зухвале вбивство - втрата для всіх незалежних ЗМІ та журналістів. А ще цей злочин - ганьба для України", - написав він у понеділок на своїй сторінці у Facebook.

Зеленський наголосив, що справа Шеремета перебуває під пильною увагою та контролем усього українського суспільства, якому потрібні чіткі відповіді та переконливі, неспростовні докази.

"Обов'язок держави та правоохоронних органів зробити все, щоб у суді українці та весь цивілізований світ побачили справжніх убивць Павла Шеремета. А згодом - справжніх організаторів і замовників цього злочину. Як би важко не було знайти правду. Скільки б зусиль і часу це не забрало. Павло Шеремет - скорбота, пам'ять, правосуддя", - зазначив він.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція здійснила низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Того самого дня відбувся брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкрито проміжні результати розслідування та названо імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, усіх їх затримано. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом убивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА