13:43 20.07.2020

Україна, Канада, Швеція, Афганістан, Велика Британія вимагають від Ірану провести повне, прозоре та незалежне технічне розслідування катастрофи "МАУ"

2 хв читати
Україна, Канада, Швеція, Афганістан, Велика Британія вимагають від Ірану провести повне, прозоре та незалежне технічне розслідування катастрофи "МАУ"

Іран має провести повне, прозоре та незалежне технічне розслідування аварії у січні біля Тегерана літака Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу PS752, яке відповідало б міжнародним стандартам, заявила Міжнародна група з координації допомоги жертвам катастрофи літака рейсу PS752 у зв'язку з передачею Іраном бортових самописців збитого літака "МАУ".

"Ми вітаємо передачу бортових самописців рейсу PS752 до французького Бюро з розслідування й аналізу безпеки цивільної авіації. Цей крок є давно очікуваним, хоча й лише одним із кроків у напрямі завершення технічного розслідування. Ми ще раз повторюємо нашу вимогу до Ірану провести повне, прозоре та незалежне технічне розслідування, яке відповідало б міжнародним стандартам", - йдеться у заяві Міжнародної групи, розміщеній на сайті МЗС України у понеділок.

Наголошується також, що "Міжнародна група продовжуватиме наполегливу роботу задля забезпечення прозорості, відповідальності та справедливості, включаючи виплату компенсацій сім’ям жертв цієї жахливої трагедії".

До Міжнародної групи з координації допомоги жертвам катастрофи літака рейсу PS752 входять Україна, Канада, Швеція, Афганістан, Велика Британія - країни, громадяни яких загинули унаслідок збивання літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" у січні в Ірані.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії. Іранська влада 11 січня визнала, що іранські військові помилково збили Boeing.

Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА