13:19 21.07.2020

"Євросолідарність" вимагає від Зеленського і нардепів не виносити на позачергову сесію ВР мовний законопроект Бужанського

2 хв читати
"Євросолідарність" вимагає від Зеленського і нардепів не виносити на позачергову сесію ВР мовний законопроект Бужанського

Парламентська фракція "Європейської солідарності" вимагає від президента України Володимира Зеленського не ініціювати позачергову сесію Верховної Ради для розгляду законопроекту народного депутата фракції "Слуга народу" Максима Бужанського №2362 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо навчання державною мовою в навчальних закладах".

"У ці дні прозвучала тривожна інформація, що знову планується винести на позачергову сесію законопроект про знищення української мови. "П'ята колона" не залишає спроб розпочати фронтальну атаку основоположного закону про мову. Минулого тижня тисячі людей на вулицях українських міст та ефективні дії фракції "Європейська солідарність" й інших українських фракцій всередині й поза парламентом не дали винести цей закон на порядок денний. Але "п'ята колона" не відмовилася від своїх планів і хоче винести це питання на розгляд позачергової сесії", - сказав нардеп від "Євросолідарності" Андрій Парубій у вівторок із трибуни Верховної Ради.

Він зазначив, що розгляд законопроекту №2362 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо навчання державною мовою в навчальних закладах" на позачерговій сесії ВР можливий або за ініціативою президента, або 150 народних депутатів. Колишній спікер парламенту закликав і парламентаріїв, і президента відмовитися від ідеї винести документ до зали.

"Тому "Євросолідарність" вимагає від Зеленського зайняти державницьку позицію і не ініціювати винесення цього питання на позачергову сесію. Також "Євросолідарність" звертається до всіх народних депутатів і тих, хто поставив свій підпис проти цього закону - не давати 150 підписів для перегляду закону про мову. У цьому опитуванні ми маємо залишити в повній ізоляції всю "п'яту колону" і промосковські сили, які є у цій залі", - сказав депутат.

Парубій також заявив, що в разі винесення законопроекту авторства депутата Бужанського на розгляд зали можливі масові акції протесту у всій країні й загострення політичної ситуації в Україні.

"Перегляд закону про мову – це "червона лінія". Її порушення призведе до загострення політичної ситуації в країні й повністю біда на совісті "монобольшості" й президента Зеленського", - додав член фракції "Євросолідарність".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА