13:48 21.07.2020

Конгресмени в США схвалили поправки до оборонного бюджету з новими санкціями проти "Північного потоку-2"

2 хв читати
Конгресмени в США схвалили поправки до оборонного бюджету з новими санкціями проти "Північного потоку-2"

У Палаті представників Конгресу США схвалили поправки до проекту оборонного бюджету, що передбачають додаткові санкції проти компаній, які працюють над завершенням проекту "Північний потік-2".

"Росія прагне побудувати "Північний потік-2", щоб отримати контроль над нашими європейськими союзниками і над системою постачань їм енергоресурсів. Я задоволений тим, що ми схвалили поправку до оборонного бюджету, яка дасть можливість санкціонувати компанії, які беруть участь у будівництві газопроводу", - написав у своєму Twitter конгресмен-республіканець Стів Вомак.

У базі даних Палати представників є запис про те, що поправка, запропонована конгресменом-демократом Рубеном Гальєго, справді була схвалена. Водночас її текст не наведено.

Проект оборонного бюджету та пропоновані Палатою представників поправки надалі будуть розглянуті і в сенаті. Потім проект відправлять на підпис президенту США Дональду Трампу.

Президент США Дональд Трамп неодноразово заявляв, що виступає проти "Північного потоку-2", зокрема він критикував ФРН за згоду на цей російський проект.

Крім того, раніше у липні держсекретар США Майк Помпео оголосив про намір Вашингтона ввести додаткові санкції проти цього проекту в рамках чинного в США закону CAATSA (Закон "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій"). Вони торкнуться "Північного потоку-2" і частини проекту "Турецький потік".

Гальєго - один із авторів підготовленого раніше влітку законопроекту, що передбачає посилення санкцій проти "Північного потоку-2". Пропозиції щодо санкцій були співзвучні з тими, які раніше внесли на розгляд сенату Тед Круз і ще декілька конгресменів.

Як повідомлялося, сенатський законопроект передбачає, що всі запроваджені раніше США санкції, що стосуються "Північного потоку-2", поширюватимуться і на роботи з прокладення газопроводу, і на компанії, що страхують судна-трубоукладальники. Також Круз пропонує поширити санкції на компанії, які забезпечують "послуги або приміщення" для робіт із модернізації суден, задіяних у будівництві газопроводу. Як приклади наведено роботи з дообладнання суден, установлення зварювального обладнання, обладнання для водолазних робіт.

Круз пояснював, що мета його законопроекту - запроваджувати "нищівні та негайні американські санкції" проти будь-кого, хто якимсь чином задіяний у реалізації проекту газопроводу.

Будівництво газопроводу "Північний потік-2" силами європейських підрядників було зупинено через санкції США. Як заявили раніше в "Газпромі", "проект "Північний потік-2", який побудований вже майже на 94%, буде завершений російською стороною".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА