16:32 22.07.2020

Кабмін затвердив порядок призначення і виплати державної соцдопомоги малозабезпеченим сім'ям

2 хв читати
Кабмін затвердив порядок призначення і виплати державної соцдопомоги малозабезпеченим сім'ям

Кабінет Міністрів України затвердив порядок призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та обчислення середньомісячного сукупного доходу сім'ї для всіх видів соціальної допомоги та житлових субсидій.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

"Міністерство соціальної політики розробило низку змін для забезпечення доступу до соціальної допомоги громадян та родин, що її потребують. Суттєві зміни торкнуться питань рівного доступу до державної допомоги, об’єктивності під час її призначення та спрощення оформлення необхідних документів", - йдеться у повідомленні прес-служби Мінсоцполітики.

Зокрема, основні зміни передбачають: встановлення стимулюючих механізмів для виходу малозабезпеченої сім'ї зі стану бідності, у складі якої є працездатні непрацюючі особи; надання можливості звернення онлайн за призначенням державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям; уніфіковані принципи надання допомоги на дітей одиноким матерям та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям; удосконалення механізму взаємодії держорганів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування для забезпечення сервісного підходу та принципу максимальної доступності адміністративних послуг соціального характеру для мешканців територіальних громад; спрощення порядку тимчасової державної допомоги на дітей; визначення умов, за наявності яких поновлюється виплата допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім'ях.

Зазначається, що міністерство також розробляє механізми стимулювання непрацюючих працездатних членів малозабезпечених сімей до самозабезпечення.

Зокрема, родинам, що опинились у складній життєвій ситуації, надаватиметься поворотна одноразова безвідсоткова допомога на здобуття економічної самостійності та для організації підприємницької діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА