16:19 23.07.2020

ЄС продовжуватиме підтримувати Україну - Домбровскіс

2 хв читати
ЄС продовжуватиме підтримувати Україну - Домбровскіс

Європейський Союз підтримував і надалі підтримуватиме Україну, запевняє виконавчий віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс.

"ЄС продовжує підтримувати Україну політично, підтримуючи суверенітет і територіальну цілісність країни, фінансово і за допомогою секторальної співпраці... Ми продовжуватимемо плідну співпрацю між Україною і ЄС", - заявив він журналістам у четвер у Брюсселі після завершення зустрічі з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем.

Домбровскіс особливо відзначив, що перший закордонний візит український прем'єр-міністр здійснив до Брюсселя. "Це демонструє дуже сильні зв'язки і співпрацю між Україною та ЄС", - упевнений він.

Виконавчий віце-президент зазначив, що під час зустрічі сторони детально обговорили фінансову підтримку, "яку вже надав ЄС, термінову допомогу, яка пов'язана з кризою COVID-19", а також підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо надання макрофінансової допомоги EUR1,2 млрд". "Це сильний сигнал триваючої тісної співпраці між Україною та ЄС", - наголосив він.

За словами Домбровскіса, також обговорювалося питання порядку денного реформ українського уряду. "Ми схвалюємо його (уряду) зобов'язання (проводити реформи). З нашого боку ми відзначили питання незалежності Центрального банку України, що важливо не тільки для фінансової стабільності України, а й для нашого подальшого успішного співробітництва", - особливо наголосив він.

Говорячи про умови, які Україна повинна виконати для отримання другого траншу макрофінансової допомоги, виконавчий віце-президент висловив упевненість, що їх можна буде виконати вже до кінця цього року, і повідомив, що вони пов'язані з продовженням реформ, які Україна виконала в попередні роки. Як приклад Домбровскіс назвав реформи у сфері управління та верховенства права, державного фінансування, підприємництва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА