16:17 25.07.2020

Законопроект про штрафи "за пропаганду ЛГБТ" треба відкласти і займатися речами, які насправді турбують суспільство - Корнієнко

2 хв читати
Законопроект про штрафи "за пропаганду ЛГБТ" треба відкласти і займатися речами, які насправді турбують суспільство - Корнієнко

Законопроект №3917 про запровадження адміністративної відповідальності за пропаганду гомосексуалізму або трансгендеризму в Україні авторства депутатів від "Слуги народу" треба відкласти і зайнятися тими питаннями, які дійсно хвилюють суспільство, вважає голова партії і перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Це складні такі законопроекти для сприйняття. Я ще не бачив тексту, але інтуїтивно мені здається, що не варто такі законопроекти брати в активну роботу, тому що вони дискусійні. У нас дійсно є зобов'язання перед міжнародними партнерами, але тут йдеться навіть не про зобов'язання, а про те, що ті ідеї, які пропонують, - їх треба перевірити на дискримінаційність", - сказав Корнієнко в суботу на брифінгу під час партійного тренінгу "Слуги народу" в КВЦ "Парковий".

Він розповів, що ще не спілкувався з авторами проекту закону, нардепами від "Слуги народу" Георгієм Мазурашу та Оленою Лис, і нині документ перебуває на етапі внесення альтернативних, а його подальша доля не відома.

"Рішення фракції немає. Моя позиція, що такі законопроекти треба відкладати якнайдалі, і обговорювати їх тоді, коли ми проведемо податкову амністію, вирішимо, що робити з податком на виведений капітал, вирішимо, що робити з бюджетом наступного року. Тому що у нас, як завжди, грандіозні плани, як витрачати кошти, треба тепер зрозуміти де їх узяти. Доведемо до розуму децентралізацію, тому що ми зробили укрупнення районів, і тепер потрібно під це підігнати законодавчу базу, проведемо необхідні кадрові рішення, якщо вони будуть потрібні восени і т. п., і т. п.. Я думаю, що восени треба виходити на конструктивну роботу й вирішувати ті проблеми, які хвилюють суспільство", - додав він.

Він не виключив, що законопроект №3917 може і зовсім бути відкликано з парламенту.

Як повідомлялося, народні депутати з фракції "Слуга народу" Георгій Мазурашу і Олена Лис пропонують запровадити адміністративну відповідальність за пропаганду гомосексуалізму і трансгендеризму в Україні.

Депутати пропонують штрафувати громадян за пропаганду гомосексуалізму або трансгендеризму в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а юридичних осіб - у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Згідно із законопроектом, публічна пропаганда гомосексуалізму або трансгендеризму, яка виражається в публічній демонстрації способу життя осіб, що мають одностатеві сексуальні відносини або ідентифікують себе зі статтю, протилежною їхній біологічній орієнтації та поведінці, спричиняє накладення штрафу у розмірі п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроекту, його мета - посилення охорони сім'ї, дитинства, материнства та батьківства на законодавчому рівні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА