17:00 25.07.2020

Мінекономіки і депутати проконсультуються з міжнародними партнерами, щоб законопроект про локалізацію не порушував зобов'язань України - Корнієнко

3 хв читати
Мінекономіки і депутати проконсультуються з міжнародними партнерами, щоб законопроект про локалізацію не порушував зобов'язань України - Корнієнко

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, а також керівники фракції "Слуга народу" у Верховній Раді проводитимуть консультації з міжнародними партнерами, щоб ухвалений у першому читанні законопроект №3739 про локалізацію не суперечив міжнародним зобов'язанням України, заявив перший заступник голови фракції та керівник партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Потрібно зрозуміти один момент: чи повинні ми виконувати зобов'язання перед міжнародними партнерами? Абсолютно повинні - це наші партнери, ми разом працюємо, ми йдемо в Європейський Союз, інтегруємося у світову економіку, ми маємо бути в тій дорожній карті, в якій ми вже кілька років перебуваємо. (...) Чи повинні ми паралельно працювати над захистом і розвитком власної економіки? Також повинні. Ось між цими двома полюсами ми маємо знайти той механізм, який не порушуватиме міжнародних договорів, не викликатиме заперечень у міжнародних партнерів, але водночас допомагатиме нашій економіці зростати", - сказав Корнієнко в суботу на брифінгу під час партійного тренінгу "Слуги народу" в КВЦ "Парковий".

За словами депутата, деякі положення законопроекту №3739, який ВР ухвалила в першому читанні, суперечать міжнародним договорам України, і Кабмін разом із депутатами вестиме переговори з партнерами, щоб отримати варіант тексту, який задовольнить і українських виробників, і відповідатиме нормам, під якими Україна підписалася у рамках Угоди про асоціацію з ЄС.

"Локалізація - це поширене явище, у багатьох країнах воно є і по-різному реалізоване. Та модель, яку запропонували автори і під нею підписалися всі керівники фракції, підписалися під нею на перше читання, вона дійсно може розглядатися партнерами як певний вихід за рамки наших договорів. Ми наразі проводимо консультації, їх проводить і Мінекономрозвитку, і ми як керівники фракції з нашими міжнародними партнерами, і уряд багато над цим працює, щоб вийти на ту модель локалізації, на ті умови, які не суперечитимуть міжнародним договорам України, але виконуватимуть своє основне завдання - підтримку нашої промисловості, яка в цей час точно потребує додаткових стимулів і з боку держави. Тому що падіння промислового виробництва, і нам треба поступово говорити про те, що ми в Україні також можемо і маємо промисловий товар виробляти", - додав перший заступник голови фракція.

Корнієнко зазначив, що локалізація виробництва стосуватиметься саме підприємств і буде мало відчутна для кінцевого споживача.

"Це локалізація промислова, там мало що стосуватиметься кінцевого споживача. Це стосується виробників великої техніки, видобувної промисловості - це все розвиток промисловості. Тому ми проводитимемо далі консультації, наразі є час на подання правок до другого читання. Я думаю, що ближче до вересня й у вересні проводитимемо консультації і визначатимемо той формат закону, який буде прийнятним для міжнародних зобов'язань України і водночас розвиватиме нашу економіку і промисловість", - уточнив нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА