11:35 27.07.2020

У Зеленського президентський рейтинг 30%, у Порошенка та Бойка майже рівна підтримка

2 хв читати
У Зеленського президентський рейтинг 30%, у Порошенка та Бойка майже рівна підтримка

Якби вибори президента України відбулися найближчим часом, то за нинішнього главу держави Володимира Зеленського проголосували б 30,2% серед тих, хто має намір голосувати й визначився з вибором, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 15-20 липня 2020 року.

При цьому 14,4% респондентів, які визначилися, підтримали б кандидатуру співголови парламентської фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка, 13,7% - лідера партії "Європейська солідарність", п'ятого президента України Петра Порошенка, 9,1% - лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко.

5,8% опитаних, які визначилися з вибором, проголосували б за лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка, 3,9% - за лідера Радикальної партії Олега Ляшка, 3,1% - за лідера партії "Українська стратегія", екс-прем'єра Володимира Гройсмана, 3,0% - за лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка.

Підтримка інших кандидатів - нижче за 3% кожного. Ще близько 13% опитаних заявили, що не визначилися зі своїм вибором.

Рейтинг довіри серед національних політиків очолює Зеленський, якому довіряють 41%, а не довіряють - 53%. 27% опитаних довіряють Гройсману, при цьому 63% йому не довіряють, Бойку довіряють 23%, не довіряють - 57%, меру Києва Віталію Кличку - 22% і 67% відповідно, голові Верховної Ради Дмитру Разумкову - 21% і 46% (ще 23% його не знають), Тимошенко - 20% і 74%, Порошенку - 19% і 76%.

Нинішньому прем'єру Денису Шмигалю довіряють лише 11%, чверть не знають його й понад половина йому не довіряють. Також 11% довіряють екс-заступнику глави адміністрації президента часів президента Віктора Януковича Андрію Портнову, але 41% його не знають і ще 42% не довіряють йому.

Діяльністю президента Зеленського задоволені 36%, а 56% - ні, роботою спікера ВР Разумкова задоволені 24%, і 55% - не задоволені. Роботу прем'єра Шмигаля схвалюють лише 12%, чверть не можуть оцінити його діяльності та 62% не схвалюють. Діяльність парламенту й уряду схвалюють іще менше: близько 10% опитаних задоволені їхньою діяльністю, а майже по 80% - не задоволені.

Під час дослідження методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face) було опитано 2000 респондентів віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму й Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА