12:41 27.07.2020

У рейтингу партій на виборах до ВР лідирує "Слуга народу", "ОПЗЖ", "Євросолідарність" і "Батьківщина" - опитування "Рейтингу"

2 хв читати
У рейтингу партій на виборах до ВР лідирує "Слуга народу", "ОПЗЖ", "Євросолідарність" і "Батьківщина" - опитування "Рейтингу"

У рейтингу політичних сил на виборах до Верховної Ради лідирують партії "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність", ВО "Батьківщина" і "Радикальна партія Ляшка", за які проголосували б понад 5% українців, що є прохідним бар'єром для входження до складу парламенту.

Як свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 15-20 липня 2020 року, партію "Слуга народу" готові підтримати майже 28% тих, хто планує голосувати й визначився з вибором, за "Опозиційна платформу - За життя" готові віддати голоси майже 16% респондентів, які визначилися, за партію "Європейська солідарність" - 14%, за Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 10%.

Крім того, 4% опитаних підтримали б Радикальну партію, 3,5% - партію "Сила і честь", 3,4% готові підтримати Партію Шарія, 3,3% - Всеукраїнське об'єднання "Свобода", 2,8% - партію "Українська стратегія", 2,4% - партію "Голос". Партії "Удар", "Громадянська позиція" і "Самопоміч" набрали б від 1% до 1,5% голосів кожна, решта ще менше.

Крім того, 2% із загальної кількості опитаних проголосували би проти всіх або зіпсували б виборчий бюлетень, 11,2% було складно відповісти, а 10,7% заявили, що не мають наміру йти на вибори.

Половина опитаних (53%) схиляються до того, щоб підтримати на місцевих виборах у жовтні саме місцеву партію, навіть якщо вона балотуватиметься лише в одній області, натомість 27% мають намір голосувати за відому національну політичну силу. Решта не змогли відповісти.

При цьому на заході та сході країни більше схильні підтримати місцеві партії, до голосування за місцеві партії більше схильна молодь і люди старше 60 років, а також жителі сіл, ніж міст.

Під час дослідження методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face) було опитано 2000 респондентів віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму й Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА