10:01 28.07.2020

Порошенко заявив, що розвиток ПЦУ - незворотний процес і пишається "справою про томос"

2 хв читати
Порошенко заявив, що розвиток ПЦУ - незворотний процес і пишається "справою про томос"

П'ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко в День Хрещення Руси-України побажав українцям зміцнювати єдність, духовну свободу та незалежну європейську Україну.

"Вибір Володимира виявився не лише релігійним, а й цивілізаційним. Майже вся Європа була на той час християнською. І вже за Ярослава Володимировича Київ став центром потужної європейської держави, інтегрованої у тогочасні політичні і культурні процеси континенту", - наводить слова Порошенка прес-служба партії "Європейська солідарність".

Порошенко також зазначив, що "з десятків політично мотивованих справ", порушених проти нього, є одна, якою він особливо пишається. "Це справа про томос, яким надано незалежність Православній церкві України", - зазначив п'ятий президент.

"І це ще не все. На ключових посадах в офісі президента нині працюють люди, які відверто лобіюють інтереси російської церкви в Україні. Це – попри те, що РПЦ цілковито і беззастережно підтримує реваншистську імперську політику Кремля", - заявив політик.

Порошенко також вважає, що нинішня влада ігнорує закон, який надав громадам право вільного переходу до Православної церкви України.

"Але ніхто вже не зможе заморозити розквіт нашої церкви та її визнання іншими православними церквами. ПЦУ росте і шириться. Вона зміцнює свій авторитет серед українців. Закономірний історичний процес вже не можна зупинити. Тим більше – розвернути назад. Це наше досягнення – незворотне", - зазначив п'ятий президент України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА