14:08 29.07.2020

Прокурор Києва: Я звільнився з Офісу президента після поновлення в органах прокуратури, термін "люстрований" до мене вже не застосовується

2 хв читати
Прокурор Києва: Я звільнився з Офісу президента після поновлення в органах прокуратури, термін "люстрований" до мене вже не застосовується

Прокурор Києва Олег Кіпер підтверджує факт роботи позаштатним радником глави Офісу президента до виконання рішення суду про поновлення його в органах прокуратури й наголошує, що термін "люстрований" до нього вже не застосовується.

"Після люстрації для мене, як і для моєї сім'ї, були важкі часи... У 2016 році я отримав свідоцтво про право на провадження адвокатської діяльності, після цього заснував адвокатське об'єднання ... З квітня 2019 року надавав професійну допомогу Офісу президента з питань діяльності правоохоронних органів. І вже на початку 2020 року отримав пропозицію стати одним із позаштатних радників на громадських засадах голови Офісу президента. На посаді радника також консультував з питань діяльності правоохоронних органів", - розповів Кіпер в ексклюзивному бліц-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому Кіпер наголосив: "Звільнився я з Офісу президента після виконання рішення суду про моє поновлення в органах прокуратури".

Відповідаючи на запитання про те, як він реагує на випади про призначення "люстрованого" на посаду прокурора Києва, Кіпер сказав: "У вересні 2019 року суд визнав, що звільнення мене з посади відповідно до закону "Про очищення влади" незаконне та безпідставне. Жодних фактів незаконних дій з мого боку або допомоги в узурпації влади не було, люстрація відбулася виключно через посаду, зазначену в законі".

"Суд, визнавши, що люстрація щодо мене було незаконною, також зобов'язав вилучити моє прізвище зі списку люстрованих осіб Міністерства юстиції. Тому до мене термін "люстрований" уже не застосовується", - підсумував він.


Повний текст бліц-інтерв'ю з Кіпером буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА