16:44 29.07.2020

Угорщина підтримує введення санкцій проти РФ і, якщо знадобиться, їх посилення, але іноді треба обговорювати, чи допомагає це Україні - посол

2 хв читати
Угорщина підтримує введення санкцій проти РФ і, якщо знадобиться, їх посилення, але іноді треба обговорювати, чи допомагає це Україні - посол

Угорщина підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, введення санкцій проти РФ і, якщо знадобиться, посилення санкцій проти РФ, заявив посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто.

"Що стосується конфлікту навколо Кримського півострова і Донбасу. Угорщина підтримує позицію ЄС, яка є досить відкритою та чіткою, і полягає в підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, і введення санкцій проти Російської Федерації для того, щоб припинити такі дії, які розпочалися у 2014 році", - сказав Ійдярто в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

На запитання, чи готова Угорщина підтримати ідею посилення санкцій проти РФ за порушення нею норм міжнародного права, Ійдярто зазначив, що якщо є потреба для подальших кроків, країна також їх підтримає, однак іноді необхідно обговорювати, чи допомагає це Україні і чи справді створює якісь проблеми для РФ.

"Як я згадав, ми, як і раніше, підтримуємо рішення в ЄС, і ми вважаємо, що якщо є потреба для подальших кроків, ми також їх підтримаємо. Час від часу з'являється питання, чи допомагає санкційна політика запобігти таким ситуаціям або чи має вона вплив на країну, проти якої вводяться санкції. Але це більшою мірою політичні та теоретичні дискусії. Загальний підсумок такий, що Угорщина підтримує політику санкцій, однак ми маємо наголосити, що часом ми також маємо обговорювати, чи допомагає це Україні і чи справді створює якісь проблеми для Російської Федерації", - пояснив дипломат.

Він також зазначив, що Угорщина намагається підтримувати зв'язок із російськими партнерами, "пояснюючи їм українську ситуацію, наголошуючи, що дуже важливо мати мир і стабільність в регіоні".

Відповідаючи на запитання, чи поділяє Угорщина занепокоєння України у зв'язку з чутками про можливе розширення агресії РФ проти України, посол зазначив, що якщо така ситуація виникне, Угорщина підтримає міжнародних партнерів і союзників.

"Чесно кажучи, я не чув про підготовку російської діяльності, яка може надалі ставити під загрозу суверенітет і територіальну цілісність України ні від джерел в Угорщині, ні в НАТО. Але я не маю права ставити під сумнів серйозність ситуації. Але, за винятком українських джерел, які ви згадали, я небагато чув. Звісно, ми абсолютно виступаємо за мирний процес, допомогу Україні відновити її суверенітет над її втраченими територіями. І ми, безумовно, підтримаємо наших міжнародних партнерів і союзників, якщо така ситуація виникне і будуть подальші проблеми в Україні", - наголосив Ійдярто.


Повний текст інтерв'ю з Іштваном Ійдярто буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА