16:55 30.07.2020

Проведення місцевих виборів у прифронтовій зоні залежить від стабільності режиму припинення вогню - Лубінець

2 хв читати

Проведення місцевих виборів у прифронтовій зоні на Донбасі залежить від того, наскільки стабільним буде режим припинення вогню, вважає голова парламентського комітету з питань людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Криму Дмитро Лубінець (група "За майбутнє").

"Ми виходимо з того, що відповідно до закону про військово-цивільні адміністрації, вони визначають ті території, на яких вибори можна провести з точки зору гарантування безпеки громадян. Тому коли він говорить, що вибори не треба або треба проводити, він виходить із фактора безпеки", - сказав Лубінець агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи пропозицію голови Луганської обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая не проводити місцеві вибори в прифронтовій зоні.

На думку Лубінця, все залежить від того, наскільки стабільним буде режим припинення вогню.

"У будь-якому разі можу вам сказати, що навіть незважаючи на перемир'я, коли не використовуються міномети, якісь артилерійські знаряддя, то стрілецьку зброю, на жаль, продовжують використовувати, хоча і не так масово. Тому певна небезпека залишається", - зазначив нардеп.

Коментуючи створення президентом цивільно-військових адміністрацій у Лисичанську та Сєвєродонецьку Лубінець пояснив їх формування тим, що органи місцевого самоврядування самоусунулися від вирішення нагальних проблем і фактично показують свою нездатність ці проблеми вирішувати.

Він розповів, що в Лисичанську міська рада не збирається, не може виділити гроші з бюджету на потреби населеного пункту та декілька років триває проблема з водопостачанням міста.

"Якщо не вжити в терміновому порядку якихось заходів, то велике місто просто виявиться на межі екологічної катастрофи", - наголосив Лубінець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА