16:59 30.07.2020

Трамп допускає можливість перенесення президентських виборів

2 хв читати
Трамп допускає можливість перенесення президентських виборів

Президент США Дональд Трамп у четвер висловив припущення, що, можливо, було б краще відкласти президентські вибори в листопаді 2020 року в країні з метою не вдаватися до голосування поштою у зв'язку з загрозою коронавірусу.

"У разі загального голосування поштою (неголосування за відкріпним посвідченням, що добре) у 2020 році будуть найбільш неточні та шахрайські вибори в історії. Це буде величезна ганьба для США. (Може - ІФ), відкласти вибори доти, коли люди зможуть голосувати як слід, спокійно та безпечно?" - написав він у Twitter.

При цьому, коментуючи ситуацію з коронавірусом у світі, Трамп сказав, що в деяких країнах відбувається "лихо", причому багато країн повідомляють дуже неточні дані про перебіг епідемії.

Раніше в четвер Трамп також заявляв, що процес голосування поштою себе не виправдав, оскільки є сприятливим підґрунтям для шахрайства.

У середині травня радник президента США Джаред Кушнер в інтерв'ю журналу Time не дав гарантій того, що наступні президентські вибори в Штатах на тлі пандемії коронавірусу зможуть відбутися в запланований термін - 3 листопада 2020 року.

"Я не впевнений, що можу так чи інакше пообіцяти це, але просто зараз план такий (провести вибори вчасно - ІФ)", - заявив він виданню у відповідь на запитання, чи може ручатися за проведення президентських виборів у США за графіком.

У свою чергу колишній віце-президент США демократ Джо Байден, який вважається основним суперником республіканця Трампа на виборах 2020 року, звинувачував Трампа в намірі перенести голосування з метою забезпечити своє переобрання.

За даними статистичного сайту Worldometer, США все ще на першому місці у світі за кількістю випадків зараження COVID-19. На сьогодні там зареєстровано понад 4,56 млн випадків зараження, померли 152,8 тис. людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА