19:52 30.07.2020

Трамп не має повноважень самостійно переносити президентські вибори

2 хв читати
Трамп не має повноважень самостійно переносити президентські вибори

Президент США Дональд Трамп, який запропонував перенести заплановані на листопад вибори, не має повноважень, які дозволили б йому це зробити самостійно, пишуть американські ЗМІ.

Згідно з американським законом від 1845 року про "єдиний час проведення виборів президента і віце-президента", голосування відбувається "у вівторок після першого понеділка в листопаді".

Для того, щоб відкласти президентські вибори, необхідне схвалення обох палат конгресу США. Для перенесення потрібна більшість і в Палаті представників, і в Сенаті.

Раніше в четвер Трамп висловив припущення, що, можливо, було б краще відкласти президентські вибори в листопаді 2020 року в країні, щоб не вдаватися до голосування поштою через загрозу коронавірусу.

"У разі загального голосування поштою (не голосування за відкріпним посвідченням, що добре) у 2020 році будуть найбільш неточні та шахрайські вибори в історії. Це буде величезна ганьба для США. (Може - ІФ), відкласти вибори доти, коли люди зможуть голосувати як слід, спокійно та безпечно?" - написав він у Twitter.

У середині травня радник президента США Джаред Кушнер в інтерв'ю журналу Time не дав гарантій того, що наступні президентські вибори в Штатах на тлі пандемії коронавірусу зможуть відбутися в запланований термін - 3 листопада 2020 року.

У свою чергу колишній віце-президент США демократ Джо Байден, який вважається основним суперником республіканця Трампа на виборах 2020 року, звинувачував Трампа в намірі перенести голосування з метою забезпечити своє переобрання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА