13:47 31.07.2020

Кравчук вважає, що треба говорити не про "особливий статус", а про "особливу систему управління" на Донбасі

2 хв читати
Кравчук вважає, що треба говорити не про "особливий статус", а про "особливу систему управління" на Донбасі

Новий глава делегації України в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук вважає, що компромісом у переговорах з урегулювання ситуації на Донбасі може бути "особлива система управління" в цьому регіоні України.

"Я це ("особливий статус Донбасу" - ІФ) не сприймаю, тому що мені незрозуміло, що це таке. Але я можу сприйняти не "особливий статус", а "особливу систему управління" в цих регіонах. Це вже компроміс. Управління, але не статус. Отже, вже компроміс, ми вже шукаємо реальні підходи, щоб вирішити питання", - сказав він в інтерв'ю "Суспільному".

Кравчук також нагадав, що коли був президентом, то свого часу підписав закон про вільну економічну зону в цих районах. "Це міг би бути один із кроків для того, щоб люди почали діяти й вирішувати складні питання, залучаючи туди інвестиції, щоб порівняно швидко відновити життя і дати людям шанс працювати, заробляти й жити нормально", - наголосив він.

Кравчук зазначив, що "особливий статус" - це вже "якась окрема держава буде, з якимись особливими політичними повноваженнями".

"Можемо дійти до того, що вони можуть мати свою поліцію, свої внутрішні силові структури, може дійти вже до армії, до прикордонників. Тоді це вже не буде територія у складі України", - додав він.

Кравчук пояснив, що повернути окуповані території в такому стані, як було раніше, - це "вже не так просто". "Тому потрібно запропонувати більше прав, більше можливостей, але в рамках Конституції України та законів України. Йдеться лише про систему місцевого самоврядування", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА