09:00 02.08.2020

Помпео закликав владу Гонконгу не переносити вибори до законодавчих зборів

2 хв читати
Помпео закликав владу Гонконгу не переносити вибори до законодавчих зборів

Держсекретар США Майк Помпео засудив рішення влади Гонконгу перенести вибори в законодавчі збори на наступний рік і закликав провести їх у вересні, як планувалося раніше.

"Сполучені Штати засуджують рішення уряду Гонконгу відкласти на один рік майбутні вибори до законодавчих зборів, спочатку намічені на 6 вересня. Немає жодних вагомих причин для такої тривалої затримки", - йдеться в заяві Помпео, поширеній американським Держдепартаментом.

Держсекретар вважає: перенесення виборів означає, що "Гонконг ніколи більше не зможе голосувати - ні за що і ні за кого", а також свідчить про те, що Пекін "не має наміру виконувати зобов'язання, взяті ним перед народом Гонконгу і Сполученим Королівством відповідно до китайсько-британської спільної декларації".

"Вибори повинні бути проведені якомога ближче до 6 вересня і таким чином, щоб вони відображали волю і сподівання гонконгського народу. Якщо цього не відбудеться, то, на жаль, Гонконг продовжить свою ходу до того, щоб стати просто ще одним комуністичним містом Китаю" , - наголосив Помпео, закликавши владу Гонконгу переглянути рішення про перенесення голосування.

Раніше із засудженням цього рішення виступив Білий дім.

Уряд Гонконгу вирішив перенести вибори з 6 вересня 2020 року на 5 вересня 2021 року через ускладнення епідеміологічної ситуації, пов'язаної з коронавірусом. У місті вже 11 днів поспіль кількість нових виявлених випадків захворювання перевищує 100. Станом на ранок 2 серпня в місті за добу зафіксовано 124 нових інфікованих, всього з початку року виявлено 3 тис. 396 хворих при 31 смертельному випадку.

Материковий Китай, як повідомив Держкомздоров'я КНР напередодні, направляє в Гонконг групу фахівців для надання допомоги в тестуванні і подоланні поширення коронавірусу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА