12:30 03.08.2020

Пропозиція Тимошенко про допомогу у переговорах щодо Донбасу залишилася без відповіді, вона пропонує створити парламентську місію

3 хв читати
Пропозиція Тимошенко про допомогу у переговорах щодо Донбасу залишилася без відповіді, вона пропонує створити парламентську місію

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", народний депутат України Юлія Тимошенко заявляє, що на свою пропозицію керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку про допомогу в переговорному процесі зі встановлення миру в Україні не отримала жодної відповіді.

"Напередодні всіх останніх подій я зустрілася з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком і запропонувала йому допомогу нашої команди, мою допомогу. Ви знаєте, що наша команда має великий досвід роботи, зокрема в дипломатичній сфері. Ви знаєте, що наша команда має достатньо вагомі позиції у світі для того, щоб вести міжнародні переговори. Та й мій авторитет достатній для того, щоб мати можливість провести успішні переговори за справедливий мир. Я запропонувала Єрмаку допомогу, але, на жаль, моя пропозиція залишилося без відповіді і далі тривають некомпетентні, руйнівні дії", - сказала Тимошенко журналістам під час брифінгу біля будівлі Верховної Ради в понеділок.

Політик переконана, що Єрмак не впорався з покладеним на нього завданням щодо переговорів для закінчення війни на Донбасі і має бути звільнений президентом Володимиром Зеленським. "Я гадаю, що президенту потрібно зробити висновок із усіх результатів переговорів керівника його Офісу щодо повернення миру в Україну. Я можу точно сказати, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак не впорався з цією ситуацією, і він, безумовно, має бути замінений президентом", - сказала лідер "Батьківщини".

При цьому Тимошенко висловила думку, що новий глава української делегації в ТКГ у Мінську, перший президент України Леонід Кравчук може стати заручником тих рішень, які ухвалюватиме Єрмак і Зеленський.

Лідер "Батьківщини" також повідомила, що вже з понеділка розпочинає переговори зі створення спеціальної парламентської місії для ведення міжнародних переговорів із відновлення миру і територіальної цілісності України.

"Я хочу запропонувати парламенту перестати стояти осторонь, а включитися на повну потужність у процес переговорів щодо встановлення справедливого миру, щодо повернення наших територій. Я наразі звертаюся до всіх лідерів фракцій, до всіх народних депутатів, які мають досвід у міжнародних дипломатичних переговорах для того, щоб створити спеціальну парламентську місію: авторитетну, професійну, повністю компетентну до того, щоб брати найактивнішу участь у всіх міжнародних переговорах із повернення миру та наших територій", - сказала політик.

Тимошенко уточнила, що ця парламентська місія, формування якої вона розпочала, співпрацюватиме з Кравчуком. "Водночас нам потрібно прокладати паралельний шлях на міжнародному рівні, нам потрібно включити в міжнародні переговори всі країни і всіх лідерів, які так чи інакше можуть бути учасниками цього процесу, і добитися результату", - резюмувала вона.

Як повідомлялося, у суботу прес-служба "Батьківщини" повідомила, що Тимошенко запропонувала Офісу президента допомогу для досягнення миру на Донбасі. "До Леоніда Макаровича Кравчука, який увійшов до складу Тристоронньої контактної групи, я ставлюся з великою повагою. І просто зараз хочу запропонувати допомогу нашої команди. Він може покластися на нас, тому що у нас є концепція, точне розуміння, як повернути країні Донбас і як встановити там мир на справедливих умовах із дотриманням українських позицій і українських інтересів", - заявила Тимошенко.

Єрмак був призначений керівником Офісу президента 11 лютого 2020 року. До цього був помічником президента Зеленського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА