10:40 04.08.2020

Якщо хтось надаватиме рекомендації або вказівки ВАКС, ми про це заявимо публічно - голова суду

2 хв читати
Якщо хтось надаватиме рекомендації або вказівки ВАКС, ми про це заявимо публічно - голова суду

Голова Вищого антикорупційного суду (ВАКС) Олена Танасевич запевняє, що ні на суддів, ні на неї особисто не чинять впливу або тиску, а якщо надходитимуть вказівки і рекомендації, то суд заявить про це публічно.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання про те, чи відчувають тиск або спроби впливу судді ВАКС із боку Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) або Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), Танасевич розповіла, що від керівника НАБУ "час від часу приходять листи з пропозиціями щодо організації роботи суду".

"Від цього самого заявника мало місце одне звернення з відомостями щодо ознак дисциплінарного правопорушення в діях працівника апарату, а також дві дисциплінарні скарги до Вищої ради правосуддя на дії суддів Вищого антикорупційного суду", - зазначила голова суду.

Водночас Танесевич наголосила, що це все - "робочі моменти, які вирішуються у передбачений законом спосіб, тому розцінювати їх як тиск або спроби впливу немає підстав".

За її словами, від суддів ВАКС до Вищої ради правосуддя надійшло три повідомлення про втручання в діяльність, жодне з них не стосується співробітників САП або НАБУ.

"Що стосується інших органів державної влади (можливого їх впливу на суд - ІФ), то слід констатувати відсутність будь-якого втручання в діяльність зі здійснення правосуддя або якогось особливого ставлення до Вищого антикорупційного суду", - зазначила Танасевич.

Відповідаючи на запитання про те, чи дає їй особисто будь-хто рекомендації або вказівки сприяти ухваленню того чи іншого рішення, голова ВАКС сказала: "Ні, такого немає і бути не повинно. Але життя дуже непередбачуване, тому щойно трапиться хоч щось схоже на вказівку чи рекомендацію, ми відразу заявимо про це публічно, що призведе до негайного звернення до Вищої ради правосуддя з відповідною заявою".


Повний текст інтерв'ю з Оленою Танасевич буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА