15:59 05.08.2020

Зеленський і його офіс мають намір виділити особисті кошти на спорудження пам'ятника космонавту Каденюку до середини листопада

2 хв читати
Зеленський і його офіс мають намір виділити особисті кошти на спорудження пам'ятника космонавту Каденюку до середини листопада

Президент України Володимир Зеленський приєднається до створення пам'ятника першому космонавту незалежної України, Герою України Леоніду Каденюку і внесе для спорудження монумента до дати його польоту в космос 19 листопада особисті кошти.

"Через два роки після смерті астронавта на його могилі досі немає облаштованого пам’ятника. На думку глави держави, це неприпустимо", - повідомляє Офіс президента України на своїй сторінці у Facebook у середу.

Зеленський зазначив, що ніхто з політиків найвищого рівня не зміг вирішити питання вшанування пам'яті великого українця.

28 січня, у день народження Каденюка, Зеленський доручив уряду вирішити питання фінансування меморіалу. Наявний у чинному законодавстві механізм є досить складним і забюрократизованим, а значить, може затягнути процес створення пам'ятника за державний рахунок на декілька років.

Президент вважає, що такий шлях не підходить. "Ми не можемо й не чекатимемо ще два, три або чотири роки, щоб на могилі Героя України нарешті з'явився пам’ятник. Ми зробимо це за особисті кошти", - заявив глава держави.

Архітектурний проект монумента існує давно. Сім'я Каденюка розробила його самостійно. "Він висловлює шану Леоніду Костянтиновичу як батькові та патріоту своєї країни. Для збору коштів на встановлення пам'ятника сім'я також створила власну громадську організацію та благодійний фонд", - наголошується у повідомленні.

В ОП наголосили, що Зеленський спільно з працівниками Офісу президента та уряду зробить внесок у благодійний фонд і сприятиме організації встановлення монумента.

Відкриття пам'ятника заплановане на 19 листопада - дату, коли Леонід Каденюк здійснив політ на шатлі "Колумбія".

Крім того, готується серія державних ініціатив із вшанування пам’яті видатного українського астронавта. Наразі розробляється концепція проекту вшанування його пам'яті, над створенням якої спільно працюють Офіс президента з Міністерством культури та інформаційної політики. Її втілення в життя заплановане до 70-річчя Каденюка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА