12:09 07.08.2020

Заступник глави МЗС Боднар назвав заяву Володіної проти нього "театром абсурду"

2 хв читати
Заступник глави МЗС Боднар назвав заяву Володіної проти нього "театром абсурду"

Заступник глави Міністерства закордонних справ України Василь Боднар назвав заяву, яку написала на нього народний депутат України Дар'я Володіна ("Слуга народу") у зв'язку з оприлюдненим у квітні листом із роз'ясненням позиції України щодо невизнання геноциду вірмен у Туреччині у 1915 році, "театром абсурду".

"Театр абсурду, п'єса в трьох діях. Народний депутат України намагається притягнути до відповідальності заступника глави МЗС України (себто мою скромну особу) за зовнішньополітичну позицію України!" - написав він у соцмережі Facebook, коментуючи розпочате Державним бюро розслідувань провадження.

Боднар зазначив, що у своїй діяльності обстоює національні інтереси та позиції України і діє у рамках повноважень, визначених чинним законодавством.

"У підписаному мною листі відображена офіційна позиція України, а не моя особиста. Не мав на меті ображати національні почуття будь-кого. Оцінку професійності та ефективності моїх дій дає мій безпосередній керівник - міністр закордонних справ, а також, за потреби, керівництво держави та уряду", - заявив Боднар.

Він також наголосив, що готовий захищати свою честь, гідність та добре ім'я всіма правовими способами.

Із заявою до ДБР звернулася народний депутат України (фракція "Слуга народу") Дар’я Володіна. У четвер вона у своєму Telegram-каналі повідомила, що проти Боднара було розпочато кримінальну справу за ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Йдеться про лист, підписаний Боднаром і відправлений державним органам влади в контексті 105-х роковин трагічних подій в Османській імперії. У листі зазначалося, що Україна офіційно не визнає знищення християнського, етнічно вірменського населення Османської імперії в період із весни 1915 року до осені 1916 року геноцидом вірменського народу, і наголошувалося, що Вірменія також не визнає геноцидом Голодомор 1932-1933 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА