16:51 07.08.2020

Підготовлений на підпис президента закон про спрощення для ФОП відрізняється від ухваленої у ВР версії - Южаніна

2 хв читати
Підготовлений на підпис президента закон про спрощення для ФОП відрізняється від ухваленої у ВР версії - Южаніна

 Підготовлений на підпис президента текст закону про спрощення для ФОП №786 (законопроект №2524) не відповідає проголосованій у парламенті версії, зокрема, щодо скасування паперової книги обліку доходів, повідомила народний депутат Ніна Южаніна ("Європейська солідарність").

"Так от, підприємці на спрощеній системі оподаткування боролися за збереження книги за встановленою формою (і не проти заміни її на електронний вигляд). Проте поправкою 85 було передбачено скасування такої книги, що дало б підставу говорити про необхідність тотальної фіскалізації платників єдиного податку (такі наміри влади), яка і книгу замінить, і забезпечить контроль за діяльністю з боку контролюючого органу", - написала Южаніна у Facebook у п'ятницю.

"Тому за моєю пропозицією поправка 85 була поставлена на підтвердження і не підтримана залом. А це означає збереження книги обліку з можливістю її ведення в електронному вигляді", - наголосила вона.

Народний депутат зазначає, що під час підготовки текст ухваленого закону було сфальсифіковано.

"Проте всупереч регламенту під час підготовки тексту ухваленого закону на підпис голові парламенту і президенту головою профільного комітету було сфальсифіковано текст закону і свідомо скомпільовано редакцію змін до ведення книги обліку платниками єдиного податку з двох інших поправок", - написала Южаніна.

Парламентарій звернулася до спікера Дмитра Разумкова, а також до правоохоронних органів з відповідними заявами.

У свою чергу один із авторів законопроекту, народний депутат Ярослав Железняк ("Голос") зазначив: "Аж не віриться, що, нарешті, буде покоління ФОП, для якого паперова книга обліку буде такою ж дивиною, як і дисковий телефон для сучасних дітей".

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила закон зі змінами до Податкового кодексу про функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізичних осіб-підприємців (законопроект №2524) 14 липня. До другого читання до тексту документа були запропоновані поправки, що також стосуються змін Податкового кодексу, пов'язані із законом №466. Проте за ініціативою Ніни Южаніної низку цих поправок було поставлено на підтвердження і не було підтримано в залі.

5 серпня закон підписав президент Володимир Зеленський, а з 8 серпня, після його публікації в офіційному виданні, він має набути чинності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА