Політика

"Наш край" заявляє про спроби влади скасувати місцеві вибори в Луганській та Донецькій через очікуваний програш на них

Влада намагається скасувати місцеві вибори в Донецькій і Луганській області, розуміючи, що їх програє, заявив співголова партії "Наш край", народний депутат України Сергій Шахов.

"Влада, розуміючи, що програє місцеві вибори в Донецькій і Луганській області, намагається їх скасувати. В 2019 році в половині мажоритарних виборчих округів у Луганській області перемогли представники "Нашого краю". "Слуга народу" переміг тільки в одному окрузі. В Донецькій області вони взагалі не отримали жодного мандата", - написав Шахов на своїй сторінці в Фейсбуці, коментуючи звернення Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій до Центральної виборчої комісії з пропозицією скасувати вибори в 10 і 8 ОТГ відповідно.

За словами Шахова, за рік ситуація в країні погіршилася - "Слуги народу" стрімко втрачають рейтинг.

"Спроби шахраювати з виборами - це страх влади ще більше втратити свої позиції в прифронтовому регіоні. І це в умовах оголошеного перемир'я, коли влада хвалиться досягнутими успіхами щодо припинення вогню. Тобто коли потрібно хвалитися успіхами - у нас мир на Донбасі, а коли потрібно рятувати свої позиції - війна", - написав нардеп

Крім того, нардеп нагадав, що кілька років ведеться боротьба за Сєвєродонецьк та Лисичанськ.

"Мною, зокрема, було зареєстровано Постанову у Верховній Раді щодо проведення дострокових місцевих виборів у Сєвєродонецьку, який зараз є фактичною столицею Луганської області. Чергові місцеві вибори є шансом оновити прифронтові ради. Однак союз "старих" і так званих нових осіб намагається законсервувати ситуацію в регіоні", - зазначив Шахов.

Так, представники "Нашого краю" вимагають від президента України Володимира Зеленського та міжнародних організацій втрутитися в ситуацію і не допустити скасування місцевих виборів у Донецькій та Луганській областях.

"Люди повинні самі вибрати своїх представників у радах. Шахрайство ще не допомогло жодній владі утриматися в кріслах, а навпаки - тільки прискорювало її крах", - підсумував Шахов.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ