21:06 08.08.2020

ЦВК визначила перелік громад  Донецької і Луганської областей, де провести місцеві вибори неможливо

2 хв читати
ЦВК визначила перелік громад  Донецької і Луганської областей, де провести місцеві вибори неможливо

Центральна виборча комісія на своєму засіданні в суботу дійшла висновку щодо неможливості проведення виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької і Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів.

У прес-службі ЦВК нагадали, що 30 липня Комісія звернулася до Донецької та Луганської облдержадміністрацій - обласних військово-цивільних адміністрацій щодо надання висновків про можливість організації підготовки і проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року. 7 серпня в Комісію надійшли такі висновки і ЦВК після їх аналізу прийняла відповідне рішення.

"Таким чином, ЦВК прийняла до відома зроблені висновки і на їх підставі встановила неможливість проведення відповідно до положень Виборчого кодексу України перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад Донецької і Луганської області та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 р. До переліку таких громад належать 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 - Сєверодонецького і Щастинського районів Луганської області", - йдеться в повідомленні.

Разом із тим, Комісія прийняла до відома висновок Луганської ОВЦА про те, що на території Новоайдарської селищної громади Щастинського району Луганської області на частині виборчих дільниць, зокрема, № 440265, 440266, 440271, 440272, 440277, неможливо здійснювати організацію підготовки і проведення місцевих виборів.

"При цьому Комісія наголосила, що всю відповідальність за визначення відповідних територій несуть ті органи, які надали відповідну інформацію", - додали в ЦВК.

30 липня набула чинності постанова Верховної Ради про призначення виборів до місцевих органів влади на неділю, 25 жовтня, поточного року.

Передбачено, що 25 жовтня відбудуться "чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", крім окупованого Криму та окупованих територій Донбасу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА