21:25 08.08.2020

Україна може відновити водопостачання в окупований Крим у разі гуманітарної катастрофи і тільки для потреб населення

2 хв читати
Україна може відновити водопостачання в окупований Крим у разі гуманітарної катастрофи і тільки для потреб населення

Україна може відновити постачання води в окупований Росією Крим у разі гуманітарної катастрофи на півострові і виключно для потреб місцевого населення, при цьому постачання води для місцевої промисловості неможливе з низки причин, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю "Радіо Свобода", оприлюдненому в суботу.

Відповідаючи на питання, за яких умов Україна може відновити постачання води на півострів, Шмигаль сказав: "У разі необхідності забезпечити людей водою, якщо гуманітарна катастрофа. Звичайно, Україна де завгодно, в Криму або десь в іншому місці, буде забезпечувати українців водою і всім необхідним, медикаментами, їжею тощо".

При цьому прем'єр додав, що відновлення постачання води в Крим для потреб промисловості неможливо з низки причин.

"Від промислового постачання, сьогодні, починаючи від фізичних обмежень, від того, що Кримський канал перекритий і вже не одне розслідування журналісти, зокрема, зробили, що неможливо сьогодні постачати воду в Крим існуючою інфраструктурою, необхідно вкладати кошти, ремонтувати цю інфраструктуру, завершуючи тим, що ми не будемо постачати воду окупантам, окупаційним військам, для потреб військових баз. Це неможливо", - наголосив він.

Як повідомлялося, на початку березня Шмигаль в ефірі телеканалу "1 + 1" заявив, що Україна "не може не давати воду українцям". "Питання постачання води в окупований Крим - це не питання торгівлі з окупантом, це не питання якогось бізнесу, це питання гуманітарної відповідальності перед людьми, які живуть в Криму", - сказав він.

Пізніше на своїй сторінці в Facebook Шмигаль уточнив, що його слова були вирвані з контексту. "Позиція залишається незмінною: ми хотіли б постачати воду нашим громадянам, але не можемо і не маємо технічної можливості робити цього до деокупації півострова і повернення його до складу України", - написав він.

Після цього представники чинної української влади, зокрема глава МЗС Дмитро Кулеба, неодноразово заявляли, що Україна не розглядає можливості відновлення постачання води з Дніпра в окупований Крим.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА