Політика

Зеленський знову заявив, що Україна, як держава, не буде жодним чином втручатися у вибори в США

Президент України Володимир Зеленський укотре заявив, що Українська держава не буде жодним чином втручатися у вибори в США і вважає, що її громадянам слід утримуватися від будь-якої діяльності, пов'язаної з президентськими виборами в США.

"Буду відвертим. На превеликий жаль, періодично в публічному просторі з'являються "сенсаційні дані" про нібито якусь участь України у виборчих подіях в інших країнах. Так от! Як президент України ще раз хочу наголосити і свою особисту принципову позицію, і фундаментальну позицію нашої держави. Ніколи і за жодних обставин неприйнятно здійснювати будь-яке втручання в суверенні вибори іншої країни. Ще раз запевняю наших партнерів, що Україна не дозволяла і не дозволить собі в майбутньому втрутитися у вибори, і тим самим завдати шкоди нашим довірчим і щирим партнерським відносинам з США", - написав він на своїй сторінці в Фейсбук у суботу ввечері.

Зеленський зазначив, що водночас Україна абсолютно впевнена в тому, що і з боку її партнерів буде не менше шанобливе ставлення до її суверенного права на внутрішні справи і внутрішній вибір своїх пріоритетів. "Тільки на таких принципах і можна вибудувати міцні стратегічні партнерські відносини", - зазначив він.

Зеленський також наголосив, що запобігання втягування України у внутрішню політику Сполучених Штатів - це питання її національної безпеки.

"Тому вважаю, що громадянам України слід, м'яко кажучи, утримуватися від будь-якої діяльності, пов'язаної з президентськими виборами в США, і не дозволяти собі спробувати вирішити на цьому будь-які свої особисті політичні або бізнес проблеми. Репутація України коштує набагато дорожче, ніж репутація кожного з наших політиків. Тому давайте не будемо розмінювати Україну на ситуативні вигоди ... ", - закликав він.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ