13:12 09.08.2020

Донецька облорганізація "Слуги Народу" наполягатиме на проведенні місцевих виборів на територіях уздовж лінії зіткнення після надання військовими гарантій безпеки – заява

3 хв читати
Донецька облорганізація "Слуги Народу" наполягатиме на проведенні місцевих виборів на територіях уздовж лінії зіткнення після надання військовими гарантій безпеки – заява

 В організації партії "Слуга Народу" в Донецькій області заявляють, що наполягатимуть на невідкладному проведенні місцевих виборів в окремих територіях уздовж лінії зіткнення сторін одразу ж після надання військовим командуванням достатніх гарантій безпеки.

"Центральна виборча комісія з огляду на рекомендації силовиків прийняла рішення про скасування місцевих виборів на окремих територіях вздовж лінії зіткнення. Донецька обласна організація партії "Слуга Народу" категорично проти обмеження виборчих прав жителів Донбасу у будь-яких проявах. Ми, одностайно виступаємо "за" проведення місцевих виборів на всій підконтрольній Україні території регіону", – йдеться в заяві, опублікованій в неділю на сторінці "Команда Зеленського на Донеччині" в соцмережі Фейсбук.

Водночас у партійній облорганізації додали, що розуміють, що найголовніше – життя людей. "Зараз ставити політичну доцільність вище безпеки громадян – неприпустимо. Як і чинити тиск на військових, вимагати брати на себе зобов’язання, нехтуючи потенційними загрозами. В цьому питанні не може буди жодних політичних спекуляцій чи тиску. Безпека та життя людей – понад усе", – йдеться в заяві.

"Тому Донецька обласна організація партії "Слуга Народу" буде наполягати на проведенні місцевих виборів на окремих територіях вздовж лінії зіткнення невідкладно одразу ж після надання військовим командуванням достатніх гарантій безпеки", – наголосили в партійній облорганізації.

Як повідомлялося, 8 серпня ЦВК дійшла висновку про неможливість проведення виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької та Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів.

У прес-службі ЦВК нагадали, що 30 липня комісія звернулася до Донецької та Луганської облдержадміністрацій – обласних військово-цивільних адміністрацій щодо надання висновків про можливість організації підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року. 7 серпня до комісії надійшли такі висновки і ЦВК після їх аналізу, і ухвалила відповідне рішення.

"Таким чином, ЦВК взяла до відома зроблені висновки і на їх підставі встановила неможливість проведення відповідно до положень Виборчого кодексу України перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад Донецької і Луганської області та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 р. До переліку таких громад належать 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 – Сєверодонецького і Щастинського районів Луганської області ", – йдеться в повідомленні.

"При цьому Комісія наголосила, що всю відповідальність за визначення відповідних територій несуть ті органи, які надали відповідну інформацію", – додали в ЦВК.

30 липня набула чинності постанова Верховної Ради про призначення виборів до місцевих органів влади на неділю, 25 жовтня, поточного року. Передбачено, що 25 жовтня відбудуться "чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", крім окупованого Криму та окупованих територій Донбасу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА