11:07 10.08.2020

У "Слузі народу" закликали владу Білорусі до стриманості щодо протестувальників і підтримали право людей на мирний протест

2 хв читати
У "Слузі народу" закликали владу Білорусі до стриманості щодо протестувальників і підтримали право людей на мирний протест

Народні депутати України фракції "Слуга народу" закликають владу Білорусі проявити стриманість стосовно протестувальників і забезпечити прозорість виборчого процесу, заявила заступник голови фракції Євгенія Кравчук.

"Ми, народні депутати України, з занепокоєнням спостерігаємо за розвитком подій навколо виборів президента Білорусі. З огляду на близькість та спорідненість народів наших країн вважаємо за необхідне висловити підтримку волі білоруського народу обирати представницькі органи влади, включно з президентом, у демократичний правовий спосіб", - написала Кравчук на своїй сторінці в Facebook у понеділок.

Заступник голови фракції заявила: "Український народ заплатив високу ціну за відданість цим принципам. Пам’ять про ці жертви спонукає нас закликати білоруську владу проявляти стриманість щодо протестувальників, не допустити порушення прав людини під час реалізації білорусами одного з основоположних прав – на мирний протест".

За словами Кравчук, виборчий процес у сусідній країні відбувався з порушеннями, що й викликало протести. Тому заступник голови фракції "Слуга народу" закликала білоруську владу дати відповіді на запитання, які тривожать суспільство.

"Звертає на себе увагу той факт, що протести в Білорусі викликані численними повідомленнями про порушення та певні непрозорі події, які відбувалися у ході виборчої кампанії та у день голосування. Задля збереження миру, спокою та суспільної злагоди в Білорусі закликаємо представників відповідних гілок влади та державних інституцій нашої дружньої країни-сусідки якнайшвидше надати достовірні та чіткі відповіді на питання протестувальників", - зазначено в повідомленні.

Депутат наголосила на важливості стриманості й чесності кожної зі сторін: "Від відкритості, чесності, прозорості та стриманості усіх сторін та учасників виборів залежить не лише суспільна злагода в Білорусі, а і збереження та зміцнення її суверенності, подальше визнання результатів виборів світовим співтовариством, а отже - міжнародна підтримка та захист державності дружньої нам країни. Хай живе вільна та незалежна Білорусь!" - написала нардеп.

Кравчук закликала інші фракції Верховної Ради України приєднається до звернення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА