13:21 10.08.2020

Заворушеннями в Білорусі намагаються керувати з Росії, України, Польщі, Чехії - Лукашенко

2 хв читати
Заворушеннями в Білорусі намагаються керувати з Росії, України, Польщі, Чехії - Лукашенко

Заворушеннями в Білорусі намагаються керувати з-за кордону, до них причетні люди з Росії, України, Польщі, Чехії, заявив президент республіки Олександр Лукашенко в понеділок.

"З однієї розмови ми бачимо ляльководів. Одна з ліній цих ляльководів - Чехія. Сьогодні вже з Чехії керують нашим об'єднаним штабом, де, даруйте мені, сидять ці овечки, нічого не розуміючи, чого від них хочуть", - сказав Лукашенко. Його цитує держагентство "БілТА".

При цьому, заявив він, прибічники кандидата в президенти Світлани Тихановської "продовжують насідати, продовжують вимагати: виводьте людей на вулицю і ведіть переговори з владою про добровільну здачу влади".

"Тобто Лукашенко, який перебуває на чолі вертикалі влади, на чолі держави, добровільно при 80% голосів має передати їм владу", - зазначив він.

"Це звідти (з-за кордону - ІФ) ідуть команди. Потрібно віддати належне місцевим нашим - вони безмежно обурені й говорять: та це неможливо, в Білорусі не та ситуація, щоб вести переговори", - сказав президент.

"Загалом, намагаються управляти процесом з-за кордону. Я про Польщу не говорю. Там уже всі осіли й теж починають смикати за ниточки. Я не говорю про Україну (звідти їхали). Це, впевнений, не державна політика, але там вистачає цих "майданутих", про яких я говорив. Зокрема, на жаль, і з Росії певний приплив людей", - додав він.

Лукашенко пообіцяв дати "адекватну" відповідь на вуличні акції протесту в республіці, що розпочалися після оголошення попередніх підсумків президентських виборів.

"Відповідь буде адекватна. Країну розірвати ми не дозволимо", - заявив Лукашенко. Він також стверджує, що протестувальники в деяких містах намагалися взяти штурмом органи влади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА