14:47 10.08.2020

Кравчук заявляє, що п'ять років не спілкувався з Медведчуком навіть телефоном і вважає його позицію щодо Донбасу неприйнятною

2 хв читати
Кравчук заявляє, що п'ять років не спілкувався з Медведчуком навіть телефоном і вважає його позицію щодо Донбасу неприйнятною

Глава делегації України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, перший президент України Леонід Кравчук заявляє, що позиція голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя", народного депутата Віктора Медведчука щодо Донбасу є неприйнятною для України, але не виключає спілкування з ним у майбутньому.

"Я п'ять років із Віктором Медведчуком не спілкувався навіть телефоном. П'ять років", - сказав Кравчук в інтерв'ю спеціальному проекту видання "Радіо Свобода" "Донбас Реалії", відповідаючи на запитання про відносини з Медведчуком, який тривалий час був його близьким політичним соратником.

На думку Кравчука, позиція, яку займає Медведчук щодо Донбасу, не може бути підтримана Україною, тому що вона ставить Україну в складне становище.

"Я за те, щоб використовувати досвід і українських політиків, і різних українських політичних сил, щоб узгодити інтереси України з інтересами і Росії, тому що вона там присутня. І узгодити - насамперед із людьми, які там перебувають. Тобто я не виключаю спілкування з Медведчуком, але це зовсім не означає, що я готовий підписувати будь-який документ, який буде запропонований тією політичною силою", - наголосив він.

Водночас глава української делегації у ТКГ не знає, чи хотів би він, щоб Медведчук брав участь у переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

"Я не знаю, мені спочатку треба розібратися. Я лише п’ять днів як працюю главою українською делегації. Коли ви зустрінетеся зі мною хоча б через місяць, я зможу відповісти на ваше запитання", - сказав Кравчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА