16:39 10.08.2020

Білоруські опозиціонери у Вільнюсі просять ввести санкції щодо режиму Лукашенка

2 хв читати

Представники білоруської опозиції звернулися до міжнародного співтовариства з проханням відреагувати на насильство щодо громадян Білорусі й ввести санкції щодо режиму Олександра Лукашенка, про перемогу якого на президентських виборах офіційно оголошено в Мінську.

"Сьогодні ми прокинулися в новій країні. Лукашенко, як раніше, зберіг за собою владу, але водночас країна вже змінилася. Білорусь прокинулася і більше не хоче спати", - сказала на прес-конференції в сеймі Литви в понеділок голова білоруського міжнародного центру громадянських ініціатив "Наш дім" Ольга Карач.

Представники опозиції під час прес-конференції звернулися із заявою до політиків, дипломатів країн Європи і США, у ній вони просять "в жодному разі не прощати пролитої крові мирних громадян Білорусі й реагувати на цю жорстоку розправу".

У заяві міститься прохання до міжнародного співтовариства припинити надання будь-якої допомоги білоруському режиму, ввести щодо його представників персональні санкції, застосувати економічні санкції до державних підприємств Білорусі.

Напередодні, 9 серпня, в Білорусі відбулися вибори президента, на яких, за попередніми даними ЦВК республіки, нинішній президент Олександр Лукашенко набрав 80,23% голосів, його основний суперник Світлана Тихановська - 9,9%. Увечері в Мінську та інших містах Білорусі розпочалися несанкціоновані акції протесту незгодних із такими результатами і сутички протестувальників зі співробітниками силових структур, які тривали до глибокої ночі. Точних даних кількості про затриманих і потерпілих поки що немає.

Уранці в понеділок, 10 серпня, Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальні провадження за фактами масових заворушень і насильства щодо міліції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА