16:45 10.08.2020

Депутати запропонували штрафувати за незаконне використання ознак приналежності до БЕБ

2 хв читати
Депутати запропонували штрафувати за незаконне використання ознак приналежності до БЕБ

Народні депутати пропонують внести зміни до законів для реалізації окремих положень діяльності Бюро економічної безпеки України (БЕБ).

Як повідомляє сайт Верховної Ради, народні депутати Данило Гетманцев та Ольга Василевська-Смаглюк (обидва - фракція "Слуга народу") зареєстрували в парламенті відповідний законопроект №3959.

Зокрема, депутати пропонують розширити Кодекс про адміністративні правопорушення статтею "Незаконне використання найменування та ознак приналежності до Бюро економічної безпеки України".

Згідно з новою статтею, фізичні особи за незаконне використання найменувань та ознак приналежності до БЕБ за відсутності ознак діяння, передбаченого Кримінальним кодексом, або за незаконне використання найменувань Бюро, зокрема іноземною мовою, піддаються штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-34 тис грн - ІФ).

Незаконне використання органами державної влади, місцевого самоврядування, юридичними особами, фізичними особами-підприємцями, а також громадськими об'єднаннями ознак приналежності, найменування БЕБ або похідних від нього, зокрема іноземною мовою, на одязі, транспортних засобах, будівлях, бланках документів, тягне за собою штраф у розмірі від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34-51 тис грн).

За повторних аналогічних порушень протягом року штраф для фізосіб становить від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51-68 тис. грн), а для фізосіб-підприємців та посадових осіб - від чотирьох тисяч до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (68 -85 тис грн).

Пропонується також внести низку змін до Кримінального кодексу. Зокрема, автори законопроекту пропонують за рахунок директора БЕБ розширити список державних і громадських діячів, посягання на життя яких карається позбавленням волі на термін від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна або без такого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА