17:13 10.08.2020

ЦВК встановила невідповідність деяких кандидатур, внесених до складу тервиборчкомів, вимогам Виборчого кодексу

2 хв читати
ЦВК встановила невідповідність деяких кандидатур, внесених до складу тервиборчкомів, вимогам Виборчого кодексу

 Центральна виборча комісія встановила невідповідність окремих кандидатур, внесених до складу територіальних виборчих комісій (ТВК), вимогам Виборчого кодексу України та відхилила їх.

Як повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації секретаріату ЦВК, Комісія в напруженому режимі завершила опрацювання майже 28 тис. подань щодо кандидатур до складу територіальних виборчих комісій, що дало змогу перейти до першого з трьох наступних етапів формування складу ТВК.

"Комісія, розпочавши засідання, встановила невідповідність окремих кандидатур, внесених до складу обласних, районних (крім районів в АР Крим), міських (крім міст в АР Крим), районних у місті Києві виборчих комісій, вимогам Виборчого кодексу України та відхилила їх", - йдеться у повідомленні.

Так, до ЦВК надійшли подання місцевих організацій політичних партій, про утворення депутатських фракцій яких оголошено на першій сесії Верховної Ради України поточного скликання разом із доданими до них документами щодо кандидатур до складу ТВК. Окрім того, місцевих організацій політичних партій "Солідарність жінок України" і "За майбутнє", які уклали угоду про політичну співпрацю на відповідних місцевих виборах із депутатською групою, про утворення якої оголошено на сесії Верховної Ради України не пізніше 1 січня року, в якому відбуваються вибори.

Розглянувши зазначені подання, ЦВК встановила, що деякими суб’єктами подання кандидатур до складу ТВК було одночасно внесено одних і тих самих осіб та не підтверджено надання такими особами згоди на участь у роботі виборчої комісії від відповідного суб’єкта подання кандидатур. А також - осіб, які не мають права голосу та, які є посадовими та службовими особами органів державної влади і органів місцевого самоврядування, працівниками правоохоронних органів.

Крім того, до складу окремих ТВК було внесено кандидатури неналежними суб’єктами їх подання, поза встановленими Кодексом строками або у більшій кількості.

Окремі подання також внесено не за формою, встановленою ЦВК, і/або вони не містили передбачених Кодексом відомостей.

За результатами проведеної відповідно до закону України "Про Державний реєстр виборців" перевірки було також встановлено, що деякими суб'єктами подання внесено кандидатури, які за даними Держреєстру, померли або визнані судом недієздатними.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА