18:10 10.08.2020

Реакція "демокорупціонерів" показує, наскільки точно ми потрапили в ціль - Деркач

4 хв читати
Реакція "демокорупціонерів" показує, наскільки точно ми потрапили в ціль - Деркач

Спроби навісити ярлики й атака на джерело лише підтверджують розкриття найбільшої схеми "демокорупції", йдеться в коментарі українського народного депутата (позафракційного) Андрія Деркача на нещодавню заяву голови контррозвідки США Вільяма Еваніни, переданому агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

На думку Деркача, маніпуляції навколо оприлюднених матеріалів свідчать про велику шкоду, завдану "демокорупції".

"Спроби навісити на мене ярлики лише підтверджують, що ми розкрили найбільшу схему "Демокорапшн". Щойно ви звернете увагу, наскільки примітивно американські ЗМІ, близькі до Демпартії, насмикали інформацію з мого звіту, ви зрозумієте, що оприлюднені мною факти завдали великої шкоди "демокорупції". Дуже великої, судячи з реакції корупціонерів", - сказав нардеп.

Він наголосив, що "демокорупціонери" не змогли переконати людей, що оприлюднені ним записи з голосами Порошенко-Байдена і Порошенко-Путіна - фейкові.

"Мабуть, оприлюднені мною записи Порошенко-Байдена і Порошенко-Путіна більше не мають статусу "сфабрикованих". Їх опублікували більшість світових авторитетних видань. Їх не опротестували шляхом експертизи. Їх не спростували в суді. А раз демокорупціонери не змогли переконати громадян ні України, ні США в тому, що записи, нібито, фейкові, вони обрали варіант атаки на джерело. Це значить ми розворушили осине гніздо. Реакція демокорупціонерів показує, наскільки точно ми потрапили в ціль", - зазначив Деркач.

Він наголосив, що для нього важливий результат розслідування.

"Нас не цікавить Байден як кандидат у президенти США і чергове з'ясування стосунків між представниками республіканців і демократів у спецслужбах США. Нас цікавить Байден як колишній віце-президент США, який прикривав корупційні схеми Порошенка, сам при цьому заробляючи. У всіх моїх заявах йшлося про корупцію в Україні, про міжнародну корупцію, котра завдає шкоди охоронюваним законами та Конституцією України правам наших співгромадян. Якщо хтось із американських політиків або держслужбовців цинічно використав оприлюднені мною записи в розбірках між партійними історіями, іграми спецслужб, які підтримують ту чи іншу сторону, то це запитання не до мене, так само як і питання інтерпретації і висновків із почутих записів. Нас цікавлять реальні кроки щодо повернення в Україну 6 мільярдів виведених через схему ОВДП з України під час царювання Януковича і не менше ніж 8 мільярдів у період царювання Порошенка. Також ми маємо зупинити корупційну схему реверсу російського газу під видом європейських постачань до України - від завищених грабіжницьких тарифів страждають всі громадяни України", - зазначив Деркач.

Коментуючи втручання в президентські вибори США, нардеп зазначив, що, на думку більшості українських експертів і політиків, воно справді було.

"У 2016 році з боку колишнього президента України Петра Порошенка, керівника створеного за участю американського посольства, органу НАБУ, скоординованих дій, на той момент дипломатів України та США, за участю народного депутата України Сергія Лещенка. Метою була - дискредитація начальника штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа - Пола Манафорта, шляхом викиду в пресу не підтвердженої інформації та сфальсифікованих доказів, що, у свою чергу, підтверджено записами розмови Порошенка і Байдена від 19 серпня 2016 року (на яких дуже добре це чутно)", - сказав Деркач.

Він наголосив, що раніше резонанс у таких заяв був відсутній унаслідок непідкріплення документами.

"Раніше, коли медіа й особливо політики, говорили про економічну та політичну корупцію, звинувачували когось, то дуже рідко такі факти підтверджувалися документами, проведеннями за рахунками, ПІБ учасників, розкриттям корупційних схем, записами. І суспільство такі обвинувачення сприймало не повною міру, але у нашому випадку, в нашому виході на прес-конференції з підтверджувальними фактами, це сколихнуло всю країну, розпочалися кримінальні розслідування, небезпека для корупціонерів стала цілком реальною", - повідомив Деркач.

Нардеп нагадав п'ять стадій моделі Кюблер-Росс, згідно з якою людина сприймає погані зміни в її житті: заперечення, злість, торг, депресія, прийняття.

"Грантоїди, "соросята" й інші члени великого профспілкового руху "Демокорапшн" наразі перебувають на другій стадії. Стадії злості. Звідси ярлики "КДБ", "РФ" й інші прояви агресивності від безсилля. До розкриття кримінальних проваджень залишилося не так багато часу. За моделлю Кюблер-Росс демокорупціонерам до в'язниці залишилося три кроки: торг, депресія, прийняття", - заявив Деркач.

Найнебезпечніше, на думку нардепа, що "демокорупція" негативно впливає на відносини двох стратегічних партнерів - України та США.

"Ми справді потребуємо двопартійної підтримки нашого стратегічного партнера США. Тільки для нас важливо, щоб така двопартійна підтримка не здійснювалася за рахунок завдання шкоди суверенітету України і шляхом "кришування" міжнародної корупції. Головна мета нашої діяльності - інтереси України, викриття міжнародної корупції, збереження партнерських відносин між стратегічними партнерами: Україною та США", - резюмував Деркач.

7 серпня голова контррозвідки США Еваніна заявив, що за допомогою дій народного депутата України Андрія Деркача відбувається процес дискредитації кандидата в президенти від Демократичної партії Джозефа Байдена.

"Наприклад, проросійський український парламентарій Андрій Деркач поширює твердження про корупцію - зокрема шляхом розголосу витоків телефонних дзвінків - щоб завдати шкоди кандидатурі колишнього віце-президента Байдена і Демократичній партії. Деякі пов'язані з Кремлем люди також прагнуть просувати кандидатуру президента Трампа в соціальних мережах і на російському телебаченні", - йдеться в заяві Еваніни, зробленій 7 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА