10:00 11.08.2020

"Євросолідарність" вимагає провести розслідування оприлюднених у США даних про фінансові махінації в ПриватБанку

2 хв читати
"Євросолідарність" вимагає провести розслідування оприлюднених у США даних про фінансові махінації в ПриватБанку

Політична партія "Європейська солідарність" звернулася до президента України Володимира Зеленського з вимогою дати оцінку оприлюдненим у США фактам розкрадання коштів у ПриватБанку і забезпечити розслідування та повернення коштів.

"Міністерство юстиції США від імені уряду США офіційно звинуватило колишніх власників ПриватБанку у масштабних розкраданнях коштів клієнтів цієї установи та відмиванні їх у різних країнах світу. У низці світових ЗМІ цілком слушно акцентовано увагу на прямому зв’язку Ігоря Коломойського та Володимира Зеленського. Українська влада робить тим часом вигляд, ніби не помічає міжнародного скандалу, пов’язаного із заявою Мінюсту США. Але зам’яти його вже не вийде - надто великий резонанс", - наголошується в заяві, оприлюдненій прес-службою політсили.

Партія вимагає від Зеленського, генерального прокурора України Ірини Венедіктової, Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з питань запобігання корупції та Держфінмоніторингу піти на повне співробітництво з американською системою правосуддя у частині звинувачень на адресу Коломойського та його спільників, розпочати діалог із США з метою повернення незаконно виведених із країни фінансів, і розпочати кримінальні провадження проти Коломойського за епізодами, пов'язаними з розкритими американським правосуддям фактами фінансових махінацій.

"Розкрити та нейтралізувати увесь злочинний спрут агентів впливу Коломойського в Офісі президента, Кабінеті Міністрів, судовій системі та правоохоронних органах, фракціях парламенту, політичних партіях, які обіцяють "майбутнє" за рахунок більш ніж сумнівного походження коштів Коломойського", - висувають вимогу у "Євросолідарності".

У партії також вимагають гарантувати незалежність діяльності Національного банку України, відмову від політичних переслідувань і створення Тимчасової слідчої комісії для розслідування шахрайства з активами ПриватБанку.

Як повідомлялося, Міністерство юстиції США 6 серпня подало два цивільні позови про конфіскацію майна до Окружного суду Південного округу Флориди, стверджуючи, що комерційну нерухомість у Луїсвіллі (Кентуккі) та Далласі (Техас) було придбано з використанням незаконно привласнених із ПриватБанку коштів і вона підлягає конфіскації на підставі про порушення федерального законодавства про відмивання грошей.

Згідно з документом, екс-власників ПриватБанку Коломойського та Геннадія Боголюбова звинувачують у тому, що вони відмивали частину злочинних доходів, використовуючи низку банківських рахунків підставних компаній, передусім у кіпрському відділенні ПриватБанку, до того, як вони переказали кошти до США для купівлі там активів. Як стверджується в позові, позики рідко виплачувалися, окрім як через нові позики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА