15:13 11.08.2020

Денісова зажадала від ЦВК копії документів, на підставі яких було ухвалено рішення про неможливість проведення виборів у 18 громадах Донецької та Луганської областей

2 хв читати
Денісова зажадала від ЦВК копії документів, на підставі яких було ухвалено рішення про неможливість проведення виборів у 18 громадах Донецької та Луганської областей

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до голови Центральної виборчої комісії Олега Діденка з вимогою надати документи, на підставі яких було ухвалено рішення про неможливість проведення місцевих виборів у низці територіальних громад на Донбасі.

"Стурбованість викликає ухвалена Центральною виборчою комісією постанова №161 "Про неможливість проведення перших виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької і Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року" від 8 серпня 2020 року. Відповідно до документа, ЦВК скасувала проведення виборів на території 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 - Сєвєродонецького і Щастинського районів Луганської області", - написала Денісова в соцмережі Facebook.

Денісова вимагає від Діденка надати копії висновків Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій та інших документів, на підставі яких було ухвалено цю постанову.

Вона також наголосила, що, згідно з чинним законодавством, має право доступу до документів, зокрема що містять інформацію з обмеженим доступом, й отримання їхніх копій в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форми власності, органах прокуратури, включаючи справи, які перебувають у судах.

Як повідомлялося, 30 липня набула чинності постанова Верховної Ради про призначення виборів до місцевих органів влади на неділю, 25 жовтня, поточного року.

Передбачено, що 25 жовтня відбудуться "чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", крім окупованого Криму та окупованих територій Донбасу.

При цьому чергові місцеві вибори не проводяться в разі призначення перших виборів депутатів відповідних місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на 25 жовтня 2020 року, також зазначається в постанові.

На засіданні 8 серпня ЦВК дійшла висновку про неможливість проведення виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької та Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів.

При цьому ЦВК зазначила, що всю відповідальність за визначення відповідних територій несуть ті органи, які надали відповідну інформацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА