19:43 11.08.2020

ЄС надасть макрофінансову допомогу сусідам для пом'якшення економічних наслідків пандемії, для України передбачено 1,2 млрд євро

2 хв читати
ЄС надасть макрофінансову допомогу сусідам для пом'якшення економічних наслідків пандемії, для України передбачено 1,2 млрд євро

Європейський союз надасть макрофінансову допомогу в 3 млрд євро сусіднім країнам-партнерам на пом'якшення економічних наслідків пандемії коронавірусу, повідомили у вівторок в Єврокомісії.

"Ці програми макроекономічної підтримки надаватимуться на вигідних умовах на основі підписаних меморандумів про взаєморозуміння, в яких викладаються конкретні зобов'язання з проведення реформ", - заявив у вівторок Валдіс Домбровскіс, заступник голови Єврокомісії, що курирує економічний блок.

Меморандуми про взаєморозуміння вже узгоджені з Албанією, Грузією, Йорданією, Косово, Молдовою, Чорногорією, Північною Македонією та Україною. Переговори з двома іншими країнами цієї десятки - Боснією і Герцеговиною та Тунісом - тривають.

Виплата коштів у рамках цих програм залежить від виконання попередніх політичних умов, включно з повагою демократичних принципів, прав людини і верховенства права.

Для кожного бенефіціара передбачений свій набір політичних умов.

Наприклад, для Грузії, яка повинна отримати 150 млн євро, - це поліпшення управління державними фінансами, вдосконалення адміністрації, секторальні реформи і політика на ринку праці.

Для України, яка отримає найбільший пакет макроекономічної допомоги ЄС (1,2 млрд євро), політичні умови охоплюють більш широкий спектр напрямів і стосуються управління державними фінансами, зміцнення адміністрації та верховенства права, реформи судової системи, конкуренції на газовому ринку, поліпшення ділового клімату і управління державними підприємствами.

Рішення про надання макрофінансової допомоги десяти партнерам у контексті пандемії COVID-19 було запропоновано Єврокомісією 22 квітня, прийнято Європарламентом і Радою ЄС 25 травня 2020 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА