09:41 12.08.2020

СК Білорусі підозрює росіян Важенкова і Рогова в участі у заворушеннях

2 хв читати
СК Білорусі підозрює росіян Важенкова і Рогова в участі у заворушеннях

Слідчий комітет Білорусі підтвердив затримання в Мінську 11 серпня російських громадян Артема Важенкова та Ігоря Рогова, їх підозрюють в участі в масових заворушеннях, повідомляє держагентство "БелТА"

"Цих громадян було затримано в Мінську о 2:00 11 серпня в районі універсаму "Рига" із зовнішніми ознаками алкогольного сп'яніння. Наразі вони перебувають у статусі підозрюваних у кримінальному провадженні, порушеному УСК у м. Мінську за ознаками ч.2. ст. 293 КК (участь у масових заворушеннях)", - наводить агентство інформацію СК.

У вівторок "БелТА" оприлюднило запис, на якому декілька сильно побитих молодих людей лежать у наручниках на землі й на камеру кажуть, що прибули до Білорусі з туристичною метою.

Пізніше з'явилася інформація, що люди на цьому записі - це Важенков і Рогов, координатори організації "Открытая Россия".

"Ми виявили їх на відеозаписі держагентства "БелТА", де зазначено, що затримані "провокатори заворушень". Судячи з відео, їх затримував ОМОН. Наші координатори ні в чому не брали участі. Вони приїхали спостерігати за виборами в Білорусі", - йшлося в заяві "Открытой России".

Акції протесту і сутички їх учасників із співробітниками правоохоронних структур відбувалися в Мінську, а також у низці міст три ночі поспіль. Протест спричинило оголошення підсумків виборів президента, на яких, за попередніми даними ЦВК, нинішній глава держави Олександр Лукашенко набрав 80,08% голосів, а його основний суперник Світлана Тихановська - 10,9%.

Під час акцій протесту одна людина загинула, більше ніж сотня (зокрема співробітники правоохоронних органів) поранені. МВС повідомило про затримання понад 3 тис. осіб у ніч на 10 серпня і більше ніж 2 тис. - у ніч на 11 серпня.

Під час протестів також було затримано декілька російських журналістів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА