10:30 12.08.2020

Кабмін напрацював попередні пропозиції щодо участі України в Європейській зеленій угоді

2 хв читати
Кабмін напрацював попередні пропозиції щодо участі України в Європейській зеленій угоді

Кабінет Міністрів спільно з представниками бізнесу, громадськості та експертів напрацював попередні пропозиції для створення спільної з ЄС Дорожньої карти щодо участі України в Європейській зеленій угоді (European Green Deel), повідомила прес-служба віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної.

"Ми плануємо на Саміті Україна-ЄС у жовтні закріпити наші напрямки співпраці у рамках реалізації Зеленої угоди. Очікуємо, що це також дозволить посилити взаємодію з ЄС у рамках існуючих та започаткувати роботу з новими "зеленими" та кліматичними фінансовими механізмами для України", - зазначила Стефанішина, слова якої наводить прес-служба у повідомленні на євроінтеграційному порталі у вівторок увечері.

Згідно з повідомленням, до пріоритетних сфер для України в рамках Європейської зеленої угоди входить, зокрема, підвищення енергоефективності економіки, розвиток відновлюваної та водневої енергетики, справедлива трансформація вугільної галузі, розвиток національної системи торгівлі квотами на викиди парникових газів, розвиток стійкого сільського господарства, диджиталізація економіки, екологізація транспорту, наукова співпраця.

За словами Стефанішиної, залучення України до реалізації Європейської зеленої угоди має відбуватися через оновлення додатків до Угоди про асоціацію та зближення з політиками ЄС у сферах, пов'язаних із зеленою угодою.

Водночас вона зазначила, що нові регулювання, що є наслідком нової європейської політики, не мають створювати перешкод для інтеграції українських виробників у промислові ланцюжки ЄС, торгівля має розвиватися відповідно до спільних зобов'язань у рамках Угоди про асоціацію та Світової організації торгівлі.

"Ми також маємо брати участь у консультаціях щодо вуглецевого та технічного регулювання, аби вони не створювали бар’єри у торгівлі для українського бізнесу", - зазначила Стефанішина.

Крім того, за її словами, оскільки досягнення амбітних цілей Європейської зеленої угоди щодо кліматично нейтрального європейського континенту передбачає мінімізацію використання викопного палива, що потребує спільних зусиль різних країн, то фінансування теж має відбуватися на взаємній основі.

Як повідомлялося, т.в.о. міністра енергетики Ольга Буславець під час візиту до Німеччини 25-27 серпня має намір підписати меморандум про нове енергетичне партнерство, що передбачає розвиток водневих технологій в Україні.

За словами голови асоціації "Українська воднева рада" Олександра Репкіна, Україна запропонує Німеччині певні пілотні проекти з виробництва зеленого водню потужністю від 100 МВт для подальшого експорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА