13:39 12.08.2020

За Кернеса готові проголосувати в другому турі виборів мера Харкова більше ніж половина городян - опитування

2 хв читати
За Кернеса готові проголосувати в другому турі виборів мера Харкова більше ніж половина городян - опитування

Нинішній міський голова Харкова Геннадій Кернес має найбільшу серед інших можливих кандидатів на посаду мера міста підтримку, свідчать результати соціологічного опитування Центру суспільного розвитку "Інтер-акція", презентовані на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

Якби вибори мера Харкова відбувалися найближчої неділі, то за Кернеса проголосували б 41,9% виборців, які визначилися з вибором. За народного депутата Олександра Фельдмана (фракція "Опозиційна платформа - За життя") віддали б голоси 18,6% респондентів, за позафракційного народного депутата Юлію Світличну - 14,5%. Кандидат від партії "Слуга народу" отримав би 6% голосів підтримки. За інших кандидатів проголосували б 10,1%. Водночас 16,1% опитаних ще не визначилися, за кого голосуватимуть.

Якби до другого туру виборів міського голови вийшли Кернес і Фельдман, то виборці проголосували б відповідно 58,9% і 31,2%. 9,9% респондентів поки що не визначилися, за кого віддадуть голоси у другому турі.

Крім цього, соціологи з'ясували, що якби вибори до міської ради Харкова відбувалися найближчої неділі, то за блок Кернеса "Успішний Харків" віддали б голоси 30,7% виборців серед тих, хто визначився. "ОПЗЖ" отримала б 17,3% голосів підтримки, "Слуга народу" - 15,9%, блок Світличної "Разом" - 10,8%, партія Шарія - 5,2%, "Європейська солідарність" - 4,9%, ВО "Батьківщина" - 3,8%, "Опозиційний блок" - 3,5%. Не визначилися з вибором 17,7% опитаних.

Опитування проводилося методом особистого інтерв'ю (face-to-face), було опитано 1500 громадян України віком від 18 років, котрі проживають у місті. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Помилка дослідження (похибка) не перевищує: 2,6% (для довірчої ймовірності 0,95 і відсотку відповідей 50); 2,2% (для довірчої ймовірності 0,95 і відсотку відповідей 25 і 75); 1,6% (для довірчої ймовірності 0,95 і відсотку відповідей 10 і 90).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА