16:10 12.08.2020

Жорстка позиція ЄС щодо ситуації в Білорусі зможе запобігти можливій агресії Росії проти цієї країни - Безсмертний

2 хв читати
Жорстка позиція ЄС щодо ситуації в Білорусі зможе запобігти можливій агресії Росії проти цієї країни - Безсмертний

Європейський Союз має зайняти жорстку позицію стосовно останніх подій у Білорусі з урахуванням інформації про можливу участь у них російських військовослужбовців, вважає колишній посол України в Мінську Роман Безсмертний.

"Сьогодні існують усі підстави, щоб Європа зайняла жорстку позицію, і не лише в санкційній політиці, її потрібно оновити, розширити, а на тлі інформації про застосування на вулицях білоруських міст російських військ потрібно також розглядати питання про посилення санкцій проти Кремля", - сказав Безсмертний на брифінгу в середу в Києві.

Безсмертний переконаний, що в результаті реалізації озвученої ним позиції Європейського Союзу "можна зупинити подальшу агресію Кремля, тому що ситуація йде до того, що Кремль буде готовий анексувати Білорусь".

На думку дипломата, "заходження Росії в Білорусь - це початок континентальної війни".

"Потрібно прокинутися, врешті-решт, і зрозуміти, що після цього ляжуть Балтійські країни й ляже Україна. Потрібно просто опам'ятатися... і пауза в цьому питанні дасть можливість робити все, що завгодно, передусім Кремлю. Наразі йдеться не лише про національну незалежність Білоруської держави, про добробут білорусів, ідеться про безпеку на Євразійському континенті", - наголосив Безсмертний.

Він також вважає, що Україна має змінити міграційну політику щодо Білорусі.

"Потрібно готуватися до будь-якого розвитку подій, а це означає, що в Україні негайно потрібно змінити міграційну політику щодо Білорусі... Для цього існують 12 переходів, на яких потрібно регулювати міграційні процеси, але наразі кордон закритий", - зазначив Безсмертний.

За його словами, треба негайно змінити нормативну базу, що можуть зробити Кабінет Міністрів і президент України Володимир Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА