14:56 13.08.2020

До Київради проходять 5 партій, "Свобода" і "Партія Шарія" зберігають шанси

2 хв читати
До Київради проходять 5 партій, "Свобода" і "Партія Шарія" зберігають шанси

П'ять політичний партій пройшли б до Київської міської ради, якби вибори відбувалися найближчим часом, свідчать результати досліджень електоральних настроїв у Києві, проведені компанією Active Group у серпні та презентовані в четвер в агентстві "Інтерфакс-Україна".

Серед усіх виборців за партію "Удар" готові проголосувати 16,5%, за "Слугу народу" - 15,3%, за "Європейську солідарність" - 14,7%, за "Опозиційну платформу - За життя" - 7,2%, за "Перемогу Пальчевського" - 5,8%, за "Батьківщину" - 4,8%, Партію Шарія - 4,3%. Решта політичних сил, зокрема "Свобода" (3,4%) і "Голос" (2,6%), Радикальна партія Олега Ляшка (1,0%), набирають менше ніж 4%.

Водночас серед тих громадян, хто піде на виборчі дільниці й визначився зі своїм вибором, 20,1% підтримують партію "Удар". За "Слугу народу" готові віддати свої голоси 18,7%, за "Європейську солідарність" - 17,9%, за "Опозиційну платформу - За життя" - 8,8%. 7,1% виборців підтримують політичну силу "Перемога Пальчевського", 5,8% - "Батьківщину", 5,3% - Партію Шарія, 4,1% - "Свободу", 3,2% - "Голос", 2,5% - "Єдність".

Такі партії, як "Сила і честь", "Рідна країна", Радикальна партія Ляшка набирають відповідно 1,9%, 1,6%, 1,2%.

Не змогли відповісти на запитання 15,7%, не підуть на вибори - 2,3%.

Водночас найбільший антирейтинг у Києві в партії "Опозиційна платформа - За життя": на запитання "За яку з політичних сил ви в жодному разі не проголосували б на виборах до міськради", 15,9% респондентів відповіли, що це партія "ОПЗЖ". "Слугу народу" назвали 12,7% опитаних, "Європейську солідарність" - 12,3%, "Удар" - 11,5%, Радикальну партію Олега Ляшка - 9,1%, Партію Шарія - 8,5%, "Батьківщину" - 7,8%.

У жодному разі не проголосували б 6,4% опитаних за партію "Голос", 5,6% - за "Свободу", по 2,8% - за "Єдність" і "Перемогу Пальчевського".

Антирейтинг у партій "Сила і честь" становить 1,6%, "Рідна країна" - 1,3%, "Демальянс" - 1,0%, "Громадянська позиція" і "Народовладдя" - по 0,7%, інша партія - 3%, не змогли відповісти на запитання 32,1%. Не підуть на вибори 3,8%.

Під час проведення польових досліджень у Києві 1-2 серпня 2020 року було опитано 1204 респонденти методом індивідуального інтерв'ю. Похибка вибірки не перевищує 2,8%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА