15:11 13.08.2020

До ВР проходять 5 партій, "Слуга народу" має підтримку 25% - соцопитування

2 хв читати
До ВР проходять 5 партій, "Слуга народу" має підтримку 25% - соцопитування

 П'ять партій - "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність" "Батьківщина" та позапарламентська партія "Сила і честь" - подолали б 5-відсотковий бар'єр, якби позачергові вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, свідчать результати спільного дослідження центру SOCIS і Центру Разумкова, проведеного 21-28 липня 2020 року.

Зокрема, за "Слугу народу" проголосували б 25,5% опитаних із тих, хто визначився і піде на вибори, за "ОПЗЖ" - 18,3%, за "Євросолідарність" - 18,1%, за "Батьківщину" - 10,4%. Крім того, 6,5% тих, хто визначився, мають намір проголосувати за партію "Сила і честь", не представлену в нинішньому складі Верховної Ради.

Інші партії не подолали би 5-відсоткового бар'єра. Зокрема, за Радикальну партію Олега Ляшка мають намір проголосувати 2,8% тих, хто визначився, за Партію Шарія - 2,5%, за партію "Голос" - 2,2%, за партію "Свобода" - 2%. Від 1% до 2% набрали би партії "Українська стратегія Гройсмана", "Громадянська позиція", "Опозиційний блок" і Партія зелених України.

При цьому 11% із загальної кількості опитаних заявили, що не брали б участі в голосуванні, а 12,7% не змогли відповісти.

На запитання, яка політсила є реальною опозицією в Україні, 30,2% опитаних назвали "Євросолідарність", 27,4% - "ОПЗЖ", 10,7% - "Батьківщину", 2,2% - "Голос". 3% назвали інші партії.

Повністю підтримують ідею дострокових виборів 22% опитаних, швидше підтримують - 20,4%, швидше не підтримують - 20,2%, абсолютно не підтримують 26%.

Дослідження проводилося в період з 21 по 28 липня 2020 року методом стандартизованого інтерв'ю "face-to-face" за місцем проживання респондентів. Результати представляють доросле населення України в цілому (старше 18 років) без урахування непідконтрольних територій АР Крим, частини Донецької та Луганської областей, за такими показниками як вік, стать, тип поселення (місто/сіло) і поділ країни на області. Загалом було опитано 4000 респондентів віком старше 18 років..

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА