15:44 13.08.2020

ВР пропонують провести місцеві вибори на Донбасі всупереч рішенню ЦВК

2 хв читати
ВР пропонують провести місцеві вибори на Донбасі всупереч рішенню ЦВК

Група позафракційних народних депутатів пропонує Верховній Раді ухвалити законопроект, що гарантує проведення перших виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької та Луганської областей і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року, про неможливість проведення яких заявила Центральна виборча комісія.

Відповідний законопроект №3976 "Про забезпечення проведення перших виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької і Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року" зареєстровано у Верховній Раді, повідомляється на сайті парламенту.

Як зазначається в пояснювальній записці до законопроекту, рішення ЦВК має дискримінаційний характер і є незаконним.

"Непроведення перших виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької і Луганської областей та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року, визначених Центральною виборчою комісією, призведе до порушення гарантованих Конституцією України прав громадян України брати участь в управлінні державними справами, права на місцеве самоврядування, права вільно обирати і бути обраними до органів місцевого самоврядування", - йдеться в пояснювальній записці.

Автори законопроекту нагадують, що в більшості населених пунктів, у яких ЦВК вирішила не проводити перші вибори, проводилися і місцеві вибори, і вибори президента та народних депутатів України.

Як повідомлялося, 30 липня набула чинності постанова Верховної Ради про призначення виборів до місцевих органів влади на неділю, 25 жовтня 2020 року. Передбачено, що 25 жовтня відбудуться "чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", крім окупованого Криму та окупованих територій Донбасу.

При цьому чергові місцеві вибори не проводяться в разі призначення перших виборів депутатів відповідних місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на 25 жовтня 2020 року.

На засіданні 8 серпня ЦВК дійшла висновку про неможливість проведення виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад Донецької та Луганської областей і відповідних сільських, селищних, міських голів. При цьому ЦВК зазначила, що всю відповідальність за визначення відповідних територій несуть ті органи, які надали відповідну інформацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА