16:35 14.08.2020

Цепкало заявив про створення сайту, де оприлюднюватимуть особисті дані членів виборчкомів, котрі брали участь у фальсифікації виборів у Білорусі, та бійців ОМОН, які застосовували силу

2 хв читати
Цепкало заявив про створення сайту, де оприлюднюватимуть особисті дані членів виборчкомів, котрі брали участь у фальсифікації виборів у Білорусі, та бійців ОМОН, які застосовували силу

Фронт національного порятунку Республіки Білорусь створить сайт "Дошка національної ганьби", де розміщуватимуть особисті дані членів виборчих комісій, котрі брали участь у фальсифікації результатів виборів білоруського президента, і співробітників білоруського ОМОНу, які застосовували насильство до протестувальників, заявив засновник фронту, екс-претендент на посаду президента Білорусі Валерій Цепкало.

"Друге - це формування Дошки національної ганьби. Це все організовано як crowdsourcing. На дошку ми поміщатимемо тих членів виборчих комісій, які фальсифікували вибори. Їхні імена, сім'ї, хто вони такі, якщо є - номери паспорта, і вимагатимемо для них заборони в'їзду", - сказав Цепкало в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що участь у фальсифікації результатів виборів за законами Білорусі є кримінальним злочином, а публікація їхніх даних зможе стати для країн Європейського Союзу можливістю не видавати їм віз.

Ще одним проектом Фронту національного порятунку РБ Цепкало називає розміщення даних співробітників Загону міліції особливого призначення (ОМОН - ІФ), які застосовували насильство щодо протестувальників.

"Третій - ОМОНівці, які били людей. Тут теж буде сайт, він все-таки, напевно, ближче до "Миротворця", - сказав політик.

Цепкало зазначив, що вже зараз йому надсилають дані деяких бійців ОМОН, які були причетні до розгону демонстрацій у Білорусі.

На запитання, а чи не стане такий проект причиною помсти білоруським міліціонерам і членам їхніх сімей із боку мітингувальників, політик відповів: "Ну, якщо вони б'ють жорстоко людей. Що вони роблять? Що вони витворяють? Це вже їхня справа. Ми оприлюднимо - це точно так само, як і з тими, хто у вас там (на Донбасі - ІФ) воює. Вони (бійці ОМОНу - ІФ) мають розуміти, що за свої дії вони отримають ганьбу з боку білорусів, а згодом, може, подаватимуть на них до суду - і вони платитимуть 10-15 років тим, кого вони побили. Суд буде справедливий. За перевищення влади порушуватимуть кримінальні провадження".


Повний текст інтерв'ю Цепкало буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА