16:56 14.08.2020

Білоруський політик Цепкало сподівається, що РФ підтримає позицію ЄС щодо Білорусі

2 хв читати
Білоруський політик Цепкало сподівається, що РФ підтримає позицію ЄС щодо Білорусі

Білоруський політик, екс-керівник Білоруського парку високих технологій Валерій Цепкало висловив сподівання, що РФ підтримає позицію Європейського Союзу щодо протестів у Республіці Білорусь.

"Ми дуже сподіваємося, що Росія приєднається і теж виступить із Євросоюзом. Ми надамо їм (РФ - ІФ) інформацію, оскільки вони не володіють всією її повнотою, покажемо докази, розповімо, як все це було. Нехай Росія теж робить висновок і теж бере участь у процесі. Виключати її з процесу, до речі, як і Україну, теж неправильно", - сказав Цепкало в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, незважаючи на визнання президентом РФ Володимиром Путіним результатів виборів у Білорусі, потрібно продовжувати доносити до російської громадськості інформацію про фальсифікації на виборах у країні.

"У Росії, з одного боку, Путін одразу визнав і привітав Лукашенка з перемогою. З іншого боку, все-таки громадська думка у РФ не таке вже єдина. Я гадаю, що РФ у будь-якому випадку треба залучати. Ми просто маємо оприлюднювати факти, показувати їх російській громадськості. Цим я і займався, коли був у Росії, зустрічався зі ЗМІ та намагався показати росіянам, що взагалі відбувається у Білорусі", - сказав політик.

"Те, що відбувається наразі - це жесть взагалі, але я їм показав, як із самого початку тривав процес фальсифікацій. Наразі, я гадаю, у них вже й у самих поступово формуватиметься уявлення щодо того, що відбувається", - додав Цепкало.


Повний текст інтерв'ю Цепкало буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА